Ropa klesá o 2 %, aj keď Čína ruší obmedzenia voči kovidu

Ropa klesá o 2 … 7. december 2022 13:38   Komodity   X-Trade Brokers

 

Ceny ropy sú dnes naďalej pod tlakom napriek tomu, že Čína oznámila výrazné zmiernenie obmedzení súvisiacich s pandémiou koronavírusu. Hoci zrušenie obmedzení pohybu a cestovania v druhej najväčšej svetovej ekonomike je pre ropu určite pozitívne, dnes sme naopak svedkami poklesu ceny ropy. Brent aj WTI klesli o viac ako 2 %, pričom WTI sa teraz obchoduje o viac ako 12 % pod svojím posledným miestnym maximom dosiahnutým 1. decembra 2022. Pokles cien ropy je najjasnejším dôkazom toho, aké silné sú na trhoch obavy z recesie. Pozitívne správy o cenách ropy, ako napríklad opätovné otvorenie trhu v Číne, obmedzenie cien v rámci skupiny G7 alebo plány Ruska stanoviť minimálnu cenu pre medzinárodný predaj ropy, obchodníci ignorujú a obávajú sa o stav svetového hospodárstva, ktoré je v súčasnosti kľúčovým faktorom pre ceny ropy.

Pri pohľade na graf ropy Brent na intervale D1 (OIL) vidíme, že cena dnes prehĺbila svoj nedávny pokles a posunula sa na najnižšiu úroveň od prelomu rokov 2021 a 2022. Treba poznamenať, že trh s ropou je napätý od ruskej invázie na Ukrajinu a uvalenia sankcií zo strany Západu. Ceny sú však v súčasnosti o viac ako 20 % nižšie ako na začiatku invázie. Ďalšiu sledovanú zónu podpory možno nájsť pod úrovňou 76 USD za barel.

zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist