Ropa klesá o viac ako 4 %

Ropa klesá o viac … 28. marec 2022 10:14   Komodity   X-Trade Brokers

Ropa klesá, keďže blokáda v Šanghaji ohrozuje hospodársku aktivitu a dopyt po rope v Číne

Od začiatku týždňa sme na trhu s ropou nezaznamenali výrazný pohyb smerom nadol. WTI aj Brent sa obchodujú o 4 % nižšie. Pokles podporujú správy o karanténe, ktorá bola uvalená v hlavnom čínskom finančnom a priemyselnom centre - Šanghaji. Šanghaj je tiež jedným z najdôležitejších čínskych obchodných centier, ale obchodná aktivita nemusí byť tak ovplyvnená, keďže sa očakáva, že prístavy zostanú otvorené. Ide o ďalšie dôležité hospodárske centrum, ktoré bolo zablokované, čo poukazuje na to, že Covid sa v Číne vymkol spod kontroly. To predstavuje riziko pre svetové hospodárstvo, keďže spomalenie v Číne pravdepodobne obmedzí hospodársku aktivitu v iných častiach sveta. Polovica Šanghaja bola uzavretá do začiatku apríla, zatiaľ čo druhá polovica bude začiatkom apríla uzavretá na 5 dní. Okrem ropy dnes klesli aj čínske indexy a meď (približne o 1 %). 

OIL.WTI se obchoduje o více než 4 % níže a proráží pod 110 USD za barel. Klíčovou zónu supportu lze nalézt v oblasti 101 USD, poblíž rostoucí trendové linie. Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist