Ropa vymazala skoré zisky

Ropa vymazala skoré zisky 5. november 2021 16:12   Komodity   X-Trade Brokers

Ropa vymazala skoré zisky po tom, čo sa OPEC+ rozhodol zachovať svoje súčasné zvýšenie produkcie o 400 000 barelov denne napriek výzvam prezidenta Joea Bidena zvýšiť produkciu až o 800 000 barelov denne. Ruský minister energetiky Alexander Novak uviedol, že kartel a jeho spojenci sú odhodlaní zabezpečiť stabilitu trhu a že skupina má dostatok nástrojov na to, aby reagovala na prudké oživenie dopytu. Dnešné rozhodnutie OPEC+ vyvolalo špekulácie, že USA môžu využiť svoje strategické rezervy. Medzitým Irán oznámil, že 29. novembra plánuje obnoviť rokovania o jadrovej dohode so západnými krajinami v snahe odstrániť sankcie uvalené na USA, ktoré by mohli zvýšiť globálne zásoby ropy.

OIL.WTI vyskočila k lokálnemu odporu, ktorý sa nachádza na hladine 83,20 USD, avšak predajcovia po komentároch OPEC+ opäť získali kontrolu a cena sa prudko stiahla smerom k hlavnej podpore na úrovni 79,75 USD, ktorá sa zhoduje s 23,6% Fibonacciho retracementom pohybu nahor, ktorý sa začal v auguste 2021, dolnou hranicou štruktúry 1:1 a spodnou hranicou zostupného kanála. Ak by došlo k prerazeniu nižšie, korekcia smerom nadol sa môže prehĺbiť smerom k ďalšiemu supportu, ktorý sa nachádza na hladine 76,75 USD.

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist