Šéf Fedu Powell pripustil možnosť zníženia sadzieb

Šéf Fedu Powell pripustil … 5. jún 2019 11:38   Makroekonomika   J&T BANKA

Šéf Fedu Jerome Powell v utorok vo svojom vystúpení na konferencii v Chicagu naznačil otvorenosť myšlienke, že by americká centrálna banka mohla v dohľadnej dobe znížiť úrokové sadzby. Zníženie sadzieb ale nesľúbil, iba pripustil, že ak sa ekonomická situácia v USA zhorší kvôli napätiu v medzinárodnom obchode, tak je Fed pripravený reagovať. Powell uviedol, že nie je jasné, ako sa obchodné rokovania vyvinú, ale Fed všetko starostlivo sleduje a vyhodnocuje.

Trh v posledných týždňoch radikálne zmenil svoje očakávania na ďalšie kroky Fedu a peňažný a dlhopisový trh čaká, že Fed do konca tohto roka sadzby zníži 2-3x. Výnosy dlhopisov preto v pondelok dokonca prepadli na najnižšiu úroveň od jesene 2019. V utorok dlhopisové trhy na vystúpenie Powella výrazne nereagovali.

Zdroj: J&T BANKA, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Makroekonomika

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist