Španielska banka spustí projekt stablecoin

Španielska banka spustí projekt … 23. január 2023 14:50   Kryptomeny   eToro

 

Španielska centrálna banka povolila spustenie pilotného projektu stablecoinov krytých eurom, ktorý bude prevádzkovať fintech spoločnosť MONEI. Projekt umožní používateľom vydávať vlastné stablecoiny, pričom každý token bude krytý eurovými vkladmi vo veľkých finančných inštitúciách BBVA a Caixabank. 

Tento projekt je najnovším zo série testovacích programov stablecoinov, ktoré sú čoraz rozsiahlejšie, a predstavuje ďalší dôkaz, že finančné inštitúcie vidia v týchto technológiách hodnotu v rámci ekosystému kryptomien a dokonca aj širšieho finančného systému. 

Stablecoiny sa ukazujú ako kľúčový most medzi fiat a kryptofinančnou infraštruktúrou, ktorý používateľom umožňuje držať svoje aktíva digitálne a zároveň si zachovať stabilný profil krytý tradičnými menami. Stablecoiny majú potenciál zlacniť, zrýchliť a zabezpečiť digitálne platby a transakcie, ale veľká časť tejto technológie je stále vo fáze skúmania a vývoja.   


Simon Peters, eToro

Zdroj: eToro, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist