Spoločnosť Meta očakáva tento rok nižšie náklady, Zuckerberg ohlásil "rok efektivity"

Spoločnosť Meta očakáva tento … 2. február 2023 15:52   Investovanie   Research

Spoločnosť Meta, vlastník Facebooku, včera po skončení trhu oznámila príjmy za 4Q22 vo výške 32,17 miliardy USD, čo je viac ako trhový odhad 31,65 miliardy USD. Príjmy medziročne klesli o 4,5 %, keďže príjmy z dvoch hlavných segmentov, reklamy a aplikácií, klesali približne rovnakým tempom. Počet aktívnych denných používateľov Facebooku dosiahol 2,00 miliardy, čo je mierne nad trhovým odhadom 1,98 miliardy. Zisk na akciu bol 1,76 USD, pričom trhový odhad sa nezhodoval s týmto údajom, keďže Facebook do zisku zahrnul náklady na reštrukturalizáciu, s ktorými analytici nepočítali.

Výhľad vedenia prekvapil najmä na strane nákladov, keďže Mark Zuckerberg oznámil "rok efektivity" svojej spoločnosti. Spoločnosť očakáva v prvom štvrťroku tohto roka tržby vo výške 26 - 28,5 miliardy USD, čo bolo v súlade s trhovým odhadom 27,25 miliardy USD. V ročnom výhľade však vedenie očakáva celkové náklady vo výške 89 - 95 miliárd USD, zatiaľ čo jesenný výhľad bol na úrovni 94 - 100 miliárd USD. Predpokladané náklady sú tiež nižšie ako trhový odhad 95,16 mld. Podobný bol aj výhľad kapitálových výdavkov, ktoré spoločnosť skrátila, čím si ponechala viac hotovosti.

Zuckerberg oznámil, že odstráni časť stredného manažmentu a že chce štíhlejšiu a "rozhodnejšiu" spoločnosť. Bude tiež vo väčšej miere využívať umelú inteligenciu, ktorá pomôže určiť, aký obsah sa má používateľom v danom čase ponúknuť. Facebook tiež oznámil zvýšenie spätného odkupu akcií o 40 miliárd USD, pričom z predchádzajúceho cyklu zostalo 10,9 miliardy USD.

 

Zdroj: Research, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Podnikanie, Dane, DPH

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist