Striebro rastie o 5 %

Striebro rastie o 5 … 20. december 2022 20:52   Komodity   X-Trade Brokers

 

Cena striebra sa blíži ku kľúčovej rezistencii na úrovni 24 USD za uncu v súvislosti s obavami z ponuky

Cena striebra v utorok prudko vzrástla a priblížila sa k osemmesačnému maximu, keďže investori sa snažia odhadnúť, ako bude vyzerať proces agresívneho sprísňovania menovej politiky Fedu v budúcom roku, čo naznačí, ako sa bude vyvíjať dopyt po drahých kovoch a priemyselných vstupoch. Dnešný neočakávaný krok BoJ posilnil obavy, že menové politiky hlavných centrálnych bánk budú tlačiť svetovú ekonomiku do recesie, aby ochladili infláciu, čo následne zvýšilo dopyt po drahých kovoch. Býkom nahrávajú aj obavy z ponuky, keďže zásoby na newyorskej burze COMEX klesli za posledných 18 mesiacov o 70 % na niečo viac ako 1 milión ton. Zásoby Londýnskej asociácie trhu s drahými kovmi minulý mesiac tiež klesli už desiaty mesiac po sebe na rekordné minimum 27,1 tis. ton.

Silver Institute a Metals Focus uviedli, že na trhu s fyzickým striebrom, ktorý nezahŕňa ETF, sa tento rok očakáva najvýraznejší deficit ponuky za posledných desať rokov. "Očakáva sa, že to bude 194 miliónov uncí (6 tisíc metrických ton), čo znamená, že dopyt bude prevyšovať ponuku o takmer 20 %," povedal Fritsch. "Hnacím motorom je 16% nárast dopytu po striebre na rekordnú úroveň." Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Metals Focus Philipa Newmana bol priemyselný dopyt po striebre v roku 2022 rekordne vysoký, a to 539 miliónov uncí.

zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist