Trhy a ich reakcie na skoršie epidémie - po 3 mesiacoch už zase pokoj a späť na východiskových hodnotách

Trhy a ich reakcie … 2. marec 2020 11:35   Kurzy mien   Česká spořitelna

Finančné trhy za posledné dva týždne veľmi rýchlo poklesli v obave pred ekonomickými dôsledkami epidémie COVID-19. Napríklad akciový index S & P500 odpísal viac ako 10%. Pokles tohto indexu o desať percent bol najrýchlejší v jeho histórii (šesť dní).

Trhy desí šírenie koronavírusy po svete. Pripomeňme preto vývoj v Číne, ktorá má o fúz dlhšiu skúsenosť s COVID-19. Tamojší akciový index sa počas februára prepadol až o desať percent v porovnaní so začiatkom roka. Aktuálne rastie a celkový prepad je už len štyri percentá. Čína dostala minimálne krátkodobo šírenie COVID-19 pod kontrolu. Samozrejme za cenu drastických opatrení, ktoré zastavili čínsku ekonomiku.

Ďalej pripomínam skúsenosti z minulých epidémií. Tie ukazujú, že finančné trhy reagovali na epidémie v minulosti zvyčajne poklesom. Avšak vo väčšine prípadov po troch mesiacoch vymazali straty a dostali sa na úroveň pred vypuknutím epidémie. História hovorí, že pesimizmus bol väčšinou prehnaný.

Finančné trhy za posledné dva týždne veľmi rýchlo poklesli v obave pred ekonomickými dôsledkami epidémie COVID-19.

Zdroj: Česká spořitelna, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist