USDCHF klesá o 1 %, keďže SNB ide uťahovať monetárnu politiku

USDCHF klesá o 1 … 19. máj 2022 13:46   Kurzy mien   X-Trade Brokers

Švajčiarsky frank je dnes najvýkonnejšou menou G10. Časť tohto pohybu možno odôvodniť celkovým postojom trhov k riziku, čo motivuje investorov uprednostňovať bezpečné prístavy. Za nedávnym lepším výkonom švajčiarskej meny je však viac dôvodov. Thomas Jordan, predseda Švajčiarskej národnej banky včera povedal, že je pripravený konať, aby dostal infláciu pod kontrolu. Neboli poskytnuté žiadne podrobnosti o tom, aké kroky je SNB pripravená podniknúť, ale skutočnosť, že jedna z najholubičejších centrálnych bánk na svete priznala pripravenosť sprísniť opatrenia, hovorí sama za seba. Trhy počítajú so zvýšením sadzieb o 120 bázických bodov vo Švajčiarsku počas nasledujúcich 12 mesiacov. Je to menej ako 160 bázických bodov ECB, ale inflácia je vo Švajčiarsku oveľa menším problémom ako v eurozóne.

Keď sa pozrieme na graf USDCHF v intervale D1, môžeme vidieť, že pár od začiatku tohto týždňa klesá, no prepad sa včera a dnes zrýchlil. Denné minimum bolo dnes dosiahnuté v blízkosti 23,6% retracementu pohybu nahor, ktorý sa začal koncom roka 2020. Býkom sa podarilo mierne zotaviť, ale môže dôjsť k ďalšiemu testu tejto oblasti. Napriek tomu je pred dosiahnutím kľúčového supportu ešte dlhá cesta – spodná hranica štruktúry Overbalance v oblasti 0,9515.

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist