Výhľad vývoja cien ropy a PHM na Slovensku

Výhľad vývoja cien ropy … 3. jún 2021 10:49   Komodity   X-Trade Brokers

Ceny ropy zaznamenali počas minulého týždňa nárast, no nejedná sa o zásadný cenový pohyb, ktorý by mal viesť k výraznejším výkyvom na trhu s PHM. Nárast cien ropy je spojený s utorkovým zasadaním OPEC +, na ktorom možno dosiahnuť dohodu o objeme ťažby „čierneho zlata“ na júl. Neoficiálne správy však naznačujú, že skupina môže toto rozhodnutie zadržať z dôvodu obáv týkajúcich sa Iránu a jadrovej dohody, ktorá určí, či sa iránska ropa dostane na trh. Ceny ropy by teda mali byť aj naďalej stabilizované v prípade, ak nedôjde k zásadnej zmene politiky krajín OPEC+, či k prudkému nárastu produkcie ropy zo strany Iránu.

Analytik spoločnosti X-Trade Brokers, Lukáš Lipovský, na základe vývoja cien PHM v Rotterdame očakáva, že priemerné ceny benzínu a dieslu by mali byť v neslujúcich dvoch až troch týždňoch stabilizované. Priemerné ceny benzínu zaznamenali behom minulého týždňa pokles o 0,1 centu za liter, pričom priemerné ceny dieslu sa oproti priemerným cenám z predchádzajúceho týždňa nezmenili. 

Zdroj: XTB Research

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist