Vývoj na devízovom trhu - 19.6.2019

Vývoj na devízovom trhu … 19. jún 2019 10:55   Kurzy mien   AKCENTA CZ-SK

Kľúčové udalosti

Eurozóna: Podľa guvernéra ECB M. Draghiho bude musieť ECB prikročiť k dodatočným stimulačným opatreniam na podporu inflácie, ak sa nezlepšia hospodárske vyhliadky eurozóny. V zahraničnom obchode v apríli 2019 export vzrástol o 5,2% r / r a import o 6,6% r / r, pri prebytkovej obchodnej bilancii vo výške 15,7 mld. Eur. Spotrebiteľské ceny v máji 2019 vzrástli o 0,1% m / m a 1,2% r / r, pričom rast jadrovej zložky predstavoval 0,8% r / r.

Nemecko: Index ekonomického sentimentu ZEW v zložke očakávania v júni 2019 poklesol na -21,1 z májových -2,1 bodov.

USA: Začaté stavby domov v máji 2019 poklesli o 0,9% m / m a stavebné povolenia vzrástli o 0,3% m / m.

Vývoj na devízovom trhu 19.6.2019

EURUSD: Na hlavnom menovom páre euro v utorok dopoludnia oslabilo a zamierilo pod hladinu 1,12 USD / EUR. To, akú silu môže mať slovo centrálneho bankára, včera ukázal M. Draghi (guvernér Európskej centrálnej banky - ECB) na pravidelnej každoročnej konferencii v portugalskej Sintre. V rannom prejave Draghi zmienil, že ak sa nezlepšia vyhliadky pre vývoj inflácie a ekonomiky eurozóny, bude musieť ECB prikročiť k dodatočným stimulom a konkrétne uviedol možnosť zavedenia záporných úrokových sadzieb. V prípade potreby však bude ECB pripravená aj k obnove nákupu dlhopisov, ktorý ukončila (program APP) v závere minulého roka. Ide zatiaľ o najjednoznačnejší varovný odkaz z ECB v tomto roku. Euro v reakcii na Draghiho slová oslabilo a výraznejšie straty si nepripísalo pravdepodobne len kvôli tomu, že dnes večer je na programe veľmi očakávané zasadanie Americkej centrálnej banky (Fed). Trhy v posledných týždňoch výrazne prehodnotili výhľad na menovú politiku Fedu, keď na horizonte 1 roka očakávajú až trojité zníženie úrokových sadzieb. Kľúčové dnes večer tak bude sledovať, ako veľmi Fed v podobe novej makroekonomickej prognózy a následného prejavu J. Powella naplní očakávania trhu. Zjednodušene platí, že ak Fed trhy sklame, tak má dolár priestor pre posilnenie a minimálne testovanie tohtoročných maxím na hladine 1,11 USD / EUR. Naopak, ak Fed očakávania trhu naplní, môžeme sa dočkať prudkého oslabenie americkej meny k minimu z minulého týždňa na 1,134 USD / EUR.

EURCZK: Česká koruna v utorok už druhý deň v rade oslabila a popoludní zamierila nad hladinu 25,60 CZK / EUR.

EURHUF & EURPLN: Zo zvyšných stredoeurópskych mien sa v utorok nedarilo maďarskému forintu, ktorý oslabil nad hladinu 323 HUF / EUR. Posilniť naopak dokázal poľský zlotý, ktorý voči euru uzatvoril pod hladinu 4,26 PLN / EUR.

Očakávané dáta a udalosti

Eurozóna: Bežný účet platobnej bilancie (apríl), Konferencia v Sintre - prejavy Juncker (EK), Draghi (ECB)
Poľsko: Vývoj miezd a zamestnanosti v súkromnom sektore (máj)
Nemecko: Ceny priemyselných výrobcov (máj)
USA: Zasadnutie Americké centrálnej banky (Fed)

Zdroj: AKCENTA CZ-SK, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist