Vývoj na devízovom trhu - ranné správy 11.6.2019

Vývoj na devízovom trhu … 11. jún 2019 08:24   Kurzy mien   AKCENTA CZ-SK

 

Kľúčové udalosti

    Slovensko: Priemyselná produkcia v apríli vzrástla o 6,3% r / r.
    ČR: Podiel nezamestnaných osôb v máji klesol na 2,6%.

 

Vývoj na devízovom trhu

    EURCZK: Česká mena začala nový týždeň skokovým oslabením. Potom ale väčšinu svojich strát počas pondelka zmazala a okolo piatej hodiny popoludní sa obchodovala s kurzom 25,61 CZK / EUR. Z dát z českej ekonomiky za zmienku stál predovšetkým májový podiel nezamestnaných osôb, ktorý bol v Českej republike 2,6%. To je najnižšia úroveň od roku 2005. V súčasnej dobe však trh práce na kurz českej koruny nemá príliš veľký vplyv. Nezamestnanosť je totiž extrémne nízka a šanca že sa situácia zásadne zhorší, je veľmi malá. Kurz koruny tak aj naďalej skôr bude ovplyvňovať vývoj v eurozóne a kurzy ďalších významných európskych mien. Zaujímavo potom česká mena môže reagovať aj po dnešnom zverejnení indexu spotrebiteľských cien, ktorý ukáže, či sa inflácia priblíži inflačnému cieľu ČNB alebo nie.


    USDCZK & PLNCZK: Koruna začala nový týždeň voči doláru oslabením. Toto oslabenie však nemá základy v zmene fundamentu a česká mena tak skôr korigovala zisky, ktoré si pripísala v minulom týždni. Voči americkej mene nakoniec kurz koruny vystúpal až na úroveň 22,63 CZK / USD. Voči poľskému zlotému podobne ako voči euru koruna začala nový týždeň oslabením, aby potom väčšinu svojich strát počas pondelkového popoludnia zmazala. Kurz CZK / PLN sa tak v piatok popoludní pohyboval na hladine 6,01.


    EURHUF & EURPLN: Kurz eura voči maďarskom forintu sa väčšinu pondelkového obchodovania pohyboval do strany a okolo piatej hodiny popoludní sa menový pár HUF / EUR obchodoval na hladine 320,03. Kurz ďalšie regionálne meny, poľského zlotého, sa potom v piatok popoludní obchodoval voči euru na úrovni 4,26 PLN / EUR. Celkovo sa dá povedať, že obchodovanie stredoeurópskych mien bolo včera z dôvodu nedostatku významných fundamentálnych udalostí pomerne pokojné.


    EURUSD: Ani meny eurodolári si neprešli na začiatku nového týždňa zásadnými zmenami. Z fundamentálneho hľadiska žiadne významné dáta neprišla a trhy tak predovšetkým rieši, či budúci týždeň americký Fed zníži úrokové sadzby, alebo nie. Kurz EURUSD potom mierne skorigoval rast z minulého týždňa a okolo piatej hodiny popoludní sa pohyboval na úrovni 1,132 USD / EUR.

 

Očakávaná dáta a udalosti

    ČR: Index spotrebiteľských cien CPI (máj)
    Veľká Británia: Zmena počtu žiadateľov o podporu v nezamestnanosti (máj)

Zdroj: AKCENTA CZ-SK, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist