Zemný plyn rastie o 9%

Zemný plyn rastie o … 26. október 2021 09:09   Komodity   X-Trade Brokers

Nové správy o počasí podporujú ceny NATGASu

Ceny zemného plynu v USA počas dnešnej seansy vzrástli o viac ako 9 %, čo je najviac za 3 týždne, uprostred predpovedí chladného počasia v blízkej budúcnosti. Služba Bespoke Weather Services pozorovala chladnejšie zmeny teplotného výhľadu vo východnej polovici USA na aktuálny aj budúci týždeň.

Dôležité však bude počasie v Európe. Po panickej nákupnej horúčke na začiatku mesiaca sa podmienky mierne zlepšili. Zásoby boli v polovici októbra na asi 74 % kapacity, ale odvtedy sa zvýšili kvôli teplejšiemu počasiu ako zvyčajne.

Na strane ponuky sa zdá, že investori sa vyhli najnovšej medvedej správe EIA, ktorá poukázala na nárast zásob o 92 bdf, čo bolo mierne nad prognózami analytikov vo výške 90 Bcf a v porovnaní s päťročným priemerom na úrovni 69 Bcf.

Financial Times medzitým uviedli, že export LNG Cheniere Energy požiadal o schválenie nového projektu v Texase, pretože spoločnosti očakávajú rastúci globálny dopyt po LNG, konkrétne z Číny.

Napriek dnešnému prudkému pohybu nahor sú ceny zemného plynu v USA stále pod ich takmer 13-ročným maximom 6,45 dolárov dosiahnutým na začiatku októbra, pretože mnohí analytici sa domnievajú, že USA budú mať v zásobách dostatočné množstvo plynu na zimnú vykurovaciu sezónu.

Cena NATGASu začala dnešné obchodovanie s býčím cenovým rozdielom a dostala sa nad hlavnú zónu odporu na úrovni 5,50 dolára, ktorá teraz funguje ako najbližšia podpora. Ak prevládne súčasný sentiment, môže sa zo začiatku októbra zrýchliť pohyb smerom nahor k nedávnemu maximu. Zdroj: xStation5

 

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist