Zlato: inverzná krivka úrokových sadzieb znamená, že by malo rásť

Zlato: inverzná krivka úrokových … 5. jún 2023 12:58   Komodity   Golda

Najnovšia 420-stranová správa IGWT hovorí o výkonnosti zlata po inverzii výnosovej krivky. K takejto situácii došlo, možno predčasne, napriek tomu vlani v lete.

Štatistiky, ktoré zostavila spoločnosť Incrementum, ukazujú, že počas 24 mesiacov po inverzii zlato v priemere prekonalo akciový trh, ako je znázornené v grafe.

Na dnešnú situáciu je pozoruhodné, že zlato si drží svoju silu aj napriek tomu, že reálne výnosy 10-ročných štátnych dlhopisov sú prekvapivo vysoké. Ak dôjde k preceneniu dlhodobých inflačných očakávaní, čo očakávam, zlatu to prinesie ďalší vietor do plachiet.

Výrazný impulz smerom nahor prichádza najmä vtedy, keď recesia, ktorú indikuje inverzná výnosová krivka, skutočne nastane a krivka začne opäť stúpať. Recesia v USA sa blíži, v niektorých krajinách už prebieha, a preto je otázkou predovšetkým to, aká rýchla a hlboká bude. Ak sú aktíva vášho portfólia a vaše príjmy závislé od hospodárskej prosperity, je najvyšší čas alokovať podstatnú časť svojho majetku do zlata.

Autor: Richard Vrdlovec (riaditeľ spoločnosti GOLDA.IO (Savings in Gold) a investičný riaditeľ Hedge Fund)

Zdroje: twitter.com/capconcz; fb.com/capconcz, instagram.com/golda.io, goldaio.substack.com

Zdroj: Golda, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist