Graf dňa - Menový pár EURUSD včera zaznamenal masívny výpredaj

Graf dňa - Menový … 15. marec 2024 15:12   Kurzy mien   XTB Online Trading

 

Na menovom páre EURUSD včera došlo k masívnemu výpredaju, ktorý podporilo posilnenie dolára a rast výnosov 10-ročných amerických štátnych dlhopisov. Príčinou bolo ďalšie prekvapenie v podobe včerajších amerických makročísiel, ktoré naznačili stále veľmi nízke žiadosti o podporu v nezamestnanosti a pokles pokračujúcich žiadostí. Okrem toho februárová americká inflácia PPI - celková aj bez dopravy - prekvapila na medziročnej aj medzimesačnej báze, čo pridalo určité obavy k utorkovej správe o CPI, ktorá bola vyššia, než sa očakávalo. Aj zverejnené zásoby podnikov v USA vykázali 0 % medzimesačný rast oproti očakávaným 0,2 % a v poslednom období klesali, zatiaľ čo tržby rástli.

Celkový obraz ekonomiky vykreslený týmito údajmi naznačuje, že hoci sú spotrebitelia stále relatívne odolní a pri vysokej zamestnanosti, solídnych mzdách a veľmi nízkej nezamestnanosti existuje určité riziko v scenári normalizácie politiky Fedu. V takomto prostredí môže Federálny rezervný systém chcieť odložiť znižovanie sadzieb. Najmä ak sa situácia do toľko očakávaného júna nezmení a inflácia v službách bez bývania (kde efekt základne pôsobí v prospech klesajúcej dynamiky) zostane vyššia - okolo 4 % a viac (vo februári 3,9 %). Reakcia eurodolára na včerajšie údaje zrejme odráža obavy okolo vyššieho rastu v USA na dlhšie obdobie. Výnosy desaťročných dlhopisov v posledných dňoch vzrástli z takmer 4,1 % na takmer 4,3 %.

EURUSD graf (H1 interval)


Pri pohľade na graf EURUSD vidíme, že pár bráni krátkodobú trendovú líniu na úrovni 1,087, ktorá sa zhoduje s 38,2 Fibonacciho retracementom rastového impulzu z polovice februára. Na tejto úrovni pár zastavil pokles, hoci ak sa pozrieme na objemy, vidíme, že na páre jednoznačne dominujú predajcovia; zastavenie cenovej akcie bolo spôsobené skôr vyčerpaním predajcov než silnými nákupmi. Na druhej strane de Guindos naznačil, že ekonomika eurozóny sa v druhej polovici roka zotaví, a zdá sa, že v prípade scenára ďalších slabších údajov z USA by investori mohli zvážiť návrat s dlhými pozíciami na EURUSD.

Zdroj: XTB Online Trading, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist