US100 klesá po údajoch o inflácii v USA

US100 klesá po údajoch … 10. apríl 2024 17:12   Kurzy mien   XTB Online Trading


Správa o marcovej inflácii v USA, ktorá bola vyššia, než sa očakávalo, vyvolala na trhoch veľkú reakciu. Išlo o ďalšie jastrabie prekvapenie v rade, keďže celkový a jadrový mesačný index spotrebiteľských cien pokračoval v medzimesačnom tempe 0,4 %. Vzhľadom na to išlo o ďalší zásah do trhových očakávaní rýchlejšieho znižovania sadzieb. Peňažné trhy teraz vidia len 20 % šancu, že Fed na júnovom zasadaní uskutoční prvé zníženie sadzieb. Pred dnešným zverejnením inflácie sa tieto šance blížili k 60 %. V tejto chvíli peňažné trhy odhadujú prvé úplné zníženie sadzieb na septembrovom zasadaní a menej ako dve úplné zníženia sadzieb o 25 bázických bodov do konca tohto roka.

Futures na Nasdaq-100 (US100) a ďalšie americké indexy po zverejnení CPI klesli. Pri pohľade na H1 graf US100 vidíme, že index klesol z oblasti 18 400 bodov, kde je vyznačená 23,6 % retracement nedávneho rastového impulzu, predchádzajúca cenová reakcia a 200-hodinový kĺzavý priemer (fialová čiara). Index klesol pod zónu podpory 18 200 bodov a zaznamenal denné minimum v oblasti 18 050 bodov, blízko piatkových miním.

 Zdroj: xStation5

Zdroj: XTB Online Trading, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist