USA: Opäť dobré údaje z trhu práce

USA: Opäť dobré údaje … 11. marec 2024 09:36   Kurzy mien   J&T BANKA


V piatok boli v USA zverejnené údaje o zamestnanosti za február, ktoré v mnohých ohľadoch prekonali očakávania. Firmy vo februári prijali 275 tis. nových zamestnancov (229 tis. v januári), čo bolo nad odhadmi (očakávalo sa 200 tis.). Zamestnávanie bolo plošné vo všetkých odvetviach. Tento pozitívny výhľad bol zmiernený negatívnymi revíziami v predchádzajúcich mesiacoch (kumulatívne -167 tis. za január a december). Miera nezamestnanosti nečakane vzrástla o 2 desatiny na 3,9 %. Opatrným faktorom je pokračujúci zvýšený rast miezd (4,3 % r/r), ktorý bude brániť úvahám Fedu o rýchlom znížení úrokových sadzieb.

Finančné trhy nereagovali výrazne, pričom výnosy 10-ročných dlhopisov sa držali tesne pod úrovňou 4,1 %. Trh očakáva, že k prvému zníženiu sadzieb Fedu dôjde v polovici roka.

 

Zdroj: J&T BANKA, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist