WTI klesá pod 70 USD za barel

WTI klesá pod 70 … 6. december 2023 18:58   Komodity   XTB Online Trading


Ropa sa od zasadnutia OPEC+ minulý štvrtok (30. novembra 2023) obchoduje pod výrazným tlakom. Producenti ropy síce oznámili hlbšie zníženie ťažby, ale z podrobností dohody vyplynulo, že bude dobrovoľné, čo vyvolalo obavy, kde sa bude skutočne realizovať. Ceny ropy sú na najlepšej ceste zaznamenať piaty denný pokles za sebou, pričom Brent (OIL) a WTI (OIL.WTI) sa dnes obchodujú o viac ako 3 % nižšie.

Oba hlavné ropné benchmarky dnes prelomili kľúčové úrovne, pričom Brent klesol pod 75 USD za barel, zatiaľ čo WTI sa prvýkrát od konca júna/júla 2023 posunula pod 70 USD za barel. Pri pohľade na graf OIL.WTI v intervale D1 vidíme, že ceny začali klesať po opakovaných neúspešných pokusoch o prelomenie nad zónu 78,50 USD vyznačenú 200-sadzobným kĺzavým priemerom (fialová čiara) a predchádzajúcimi cenovými reakciami. Z intradenného maxima dosiahnutého v deň zasadnutia OPEC+ (oranžový kruh) sa komodita prepadla o viac ako 12 %. Vzhľadom na to, aký rýchly a prudký bol tento pokles, nemožno vylúčiť korekciu smerom nahor spôsobenú vyberaním ziskov. Na druhej strane, technický obraz zostáva medvedí a oblasť 67,50 USD je prvou významnou zónou podpory, ktorú treba sledovať.

zdroj: xStation5

Zdroj: XTB Online Trading, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist