10 najlepších spoločností, do ktorých teraz investovať (podľa Morningstar)

10 najlepších spoločností, do … 9. november 2022 08:00   Investovanie   Patria Finance

V roku 2022 investori doteraz znášali veľa neistoty. Medzi riziká, ktorým trh čelí, patrí inflácia, rastúce úrokové sadzby a možná recesia. V neistých časoch môžu chcieť vlastniť spoločnosti, ktoré poskytujú určitý pocit istoty z hľadiska peňažných tokov a základných ukazovateľov.

Spoločnosť Morningstar zostavila zoznam 129 spoločností, ktoré majú podľa nej výraznú konkurenčnú výhodu a ktoré jej experti zároveň považujú za stabilné alebo rastúce.

Najlepšie spoločnosti majú predvídateľné peňažné toky a riadia ich manažérske tímy, ktoré prijali množstvo inteligentných rozhodnutí o alokácii kapitálu. Najlepšie spoločnosti však nie sú vždy tými najlepšími akciami na nákup v danom čase. Záleží aj na tom, koľko investor zaplatí za vlastníctvo spoločnosti. Tu sa teda pozrieme na 10 spoločností s momentálne najviac podhodnotenými cenami akcií.

10 najviac podhodnotených akcií na našom zozname najlepších spoločností na vlastnenie k 31. októbru 2022 bolo:

1. Taiwan Semiconductor Manufacturing TSM
2. Yum China YUMC
3. Comcast CMCSA
4. Equifax EFX
5. Anheuser-Busch InBev BUD
6. TransUnion TRU
7. Masco MAS
8. Guidewire Software GWRE
9. Walt Disney DIS
10. International Flavors & Fragrances IFF

Spoločnosť Morningstar ďalej uvádza dôvody svojho rozhodnutia vrátane niektorých kľúčových ukazovateľov. Všetky údaje sú k 31. októbru 2022.

Taiwan Semiconductor Manufacturing
- Cena/spravodlivá hodnota: 0,46
- Priemysel: Polovodiče
Akcie najväčšieho svetového výrobcu špecializovaných čipov mali tento rok problémy v dôsledku makroekonomickej neistoty, nízkeho dopytu a nových obmedzení USA na obchodovanie s čínskymi zákazníkmi. Očakávame, že v blízkej budúcnosti sa neistota dopytu v oblasti foundries zvýši, ale myslíme si, že Taiwan Semiconductor je podhodnotený na základe toho, že z dlhodobého hľadiska bude profitovať z cloudových služieb, hovorí Phelix Lee, analytik spoločnosti Morningstar. Akcie Taiwan Semiconductor sa obchodujú o 54 % pod naším odhadom reálnej hodnoty 133 USD.

Yum China
- Cena/spravodlivá hodnota: 0,49
- Odvetvie: Reštaurácie
Hoci opätovný výskyt prípadov koronavírusu vyvolal tlak na čínsky reštauračný sektor, myslíme si, že Yum China, najväčší reťazec reštaurácií v Číne, je potrestaný nespravodlivo: akcie Yum China sú podhodnotené o 51 % oproti nášmu odhadu reálnej hodnoty 84 USD. Podľa hlavného analytika spoločnosti Morningstar Ivana Su je dôvod dôverovať týmto reštauráciám, ako je Yum China (medzi ktorej značky patria okrem iného KFC, Pizza Hut a Taco Bell). Tieto podniky môžu čeliť krátkodobým prekážkam, ale sú dostatočne veľké na to, aby mohli agresívne postupovať pri tvorbe cien. Okrem toho poskytujú lepší prístup k zákazníkom vďaka možnostiam objednávania cez internet, rozvozu a dovozu a môžu sa pochváliť zdravou bilanciou.

Comcast
- Cena/spravodlivá hodnota: 0,53
- Odvetvie: Telekomunikačné služby
Rast v oblasti káblovej spoločnosti Comcast sa spomalil a podľa nášho názoru sa bude naďalej spomaľovať, pretože zákazníci si čoraz viac vyberajú alternatívne optické a bezdrôtové siete. Pokles akcií spoločnosti Comcast signalizuje prudký pokles počtu zákazníkov, čo nepovažujeme za pravdepodobné, hovorí Mike Hodel zo spoločnosti Morningstar. Hoci spoločnosť Comcast očakáva, že stratí zákazníkov širokopásmového pripojenia, myslíme si, že investori by sa mali tento rok zamerať skôr na schopnosť spoločnosti generovať silný peňažný tok a udržať si solídnu súvahu napriek pretrvávajúcim prekážkam. Akcie spoločnosti Comcast sa dnes obchodujú o 47 % nižšie ako náš odhad reálnej hodnoty 60 USD.

Equifax
- Cena/spravodlivá hodnota: 0,54
- Odvetvie: Poradenské služby
Spoločnosť Equifax, jeden z popredných úverových kancelárií v Spojených štátoch, v súčasnosti čelí značným prekážkam, pretože pokles na trhu s hypotékami a následný pokles dopytu po hypotekárnych úveroch si vyberá svoju daň. Napriek tomu si myslíme, že trh je príliš tvrdý: akcie Equifax sa obchodujú 46 % pod naším odhadom reálnej hodnoty 315 USD. V skutočnosti si myslíme, že segment riešení pre pracovnú silu spoločnosti Equifax je diferencovaný a bude pre ňu aj naďalej veľkým zdrojom zisku, hovorí analytik spoločnosti Morningstar Rajiv Bhatia. Myslíme si, že základy tohto segmentu sú silné. V súčasnosti je to najväčší segment spoločnosti Equifax.

Anheuser-Busch InBev
- Cena/spravodlivá hodnota: 0,56
- Sektor: Nápoje - pivovary
Pivovar Anheuser-Busch InBev má obrovský globálny dosah. Spoločnosť v minulosti kupovala značky so sľubnými rastovými platformami, potom rozširovala distribúciu a zároveň bezohľadne znižovala náklady. "AB InBev má jednu z najsilnejších cenových výhod v našom defenzívnom spotrebiteľskom pokrytí," hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Morningstar Philip Gorham. Myslíme si, že trh dlhodobo podhodnocuje akcie AB InBev: Akcie sa obchodujú o 44 % nižšie ako náš odhad reálnej hodnoty 90 USD.

TransUnion
- Pomer ceny a reálnej hodnoty: 0,60
- Odvetvie: Poradenské služby
Ďalšia popredná agentúra na poskytovanie spotrebiteľských úverov, TransUnion, vidí prekážky v podobe zníženej aktivity v oblasti hypoték a tiež v dôsledku výmenných kurzov; približne štvrtina príjmov TransUnion pochádza z medzinárodných trhov (hoci medzinárodnému obchodu sa v skutočnosti darí). Napriek tomu zostáva konkurenčná pozícia spoločnosti TransUnion neporušená, tvrdí Bhatia zo spoločnosti Morningstar. Akcie spoločnosti TransUnion sa obchodujú o 40 % nižšie ako náš odhad reálnej hodnoty 98 USD.

Masco
- Pomer ceny a reálnej hodnoty: 0,63
- Odvetvie: Stavebné výrobky a zariadenia
Akcie spoločnosti Masco sú podľa našich ukazovateľov podhodnotené o 37 %. Spoločnosť Masco, ktorá vyrába výrobky pre domácich majstrov a stavebné výrobky, v posledných rokoch zrekonštruovala svoj manažérsky tím a obchodný model. Hoci výsledky za tretí štvrťrok sklamali, páči sa nám, že vedenie spoločnosti odstránilo cyklické a najmenej ziskové činnosti, znížilo náklady a posilnilo súvahu, hovorí riaditeľ sektora spoločnosti Morningstar Brian Bernard. Odhad reálnej hodnoty akcie je 74 USD.

Guidewire Software 
- Cena/spravodlivá hodnota: 0,63
- Odvetvie: Softvér - aplikácie
Spoločnosť Guidewire, líder v oblasti kľúčových softvérových riešení pre trh neživotného poistenia, stále čelí niekoľkým výzvam pri prechode na cloud, poznamenáva hlavný analytik spoločnosti Morningstar Dan Romanoff. V prípade tejto spoločnosti vidíme príležitosť na migráciu väčšieho počtu zákazníkov do cloudu v nasledujúcich rokoch a impulz pre ďalší rast. Akcie spoločnosti Guidewire sa obchodujú o 37 % nižšie ako náš odhad reálnej hodnoty 95 USD.

Walt Disney
- Cena/spravodlivá hodnota: 0,63
- Odvetvie: Zábava
Myslíme si, že spoločnosť Walt Disney robí dobrú prácu pri transformácii svojho podnikania v súvislosti s vývojom mediálneho priemyslu. Po prechode spoločnosti na streamovanie prevezmú úlohu hnacej sily dlhodobého rastu aktivity zamerané na priamy prístup k zákazníkom vrátane služieb Disney+, Hulu a ESPN+. Vedúci analytik spoločnosti Morningstar Neil Macker dodáva, že kolekcia podnikov so značkou Disney dokazuje silu cien. Analytik tiež očakáva, že parkom sa bude aj naďalej dariť napriek obavám z inflácie. Akcie spoločnosti Disney sú o 37 % podhodnotené v porovnaní s naším odhadom reálnej hodnoty na úrovni 170 USD.

International Flavors & Fragrances
- Cena/spravodlivá hodnota: 0,65
- Odvetvie: Špeciálne chemikálie
Spoločnosť International Flavors & Fragrances je najväčším svetovým výrobcom špeciálnych prísad, ktoré sa používajú v potravinárskom, nápojovom, zdravotníckom, domácom a farmaceutickom sektore. Stratég spoločnosti Morningstar Seth Goldstein hovorí, že IFF má "závideniahodné portfólio aktív" a jej vlastné patentované vzorce dodávajú značnú silu, pokiaľ ide o ceny. Akcie International Flavors & Fragrances sú podhodnotené o 35 % v porovnaní s naším odhadom reálnej hodnoty 150 USD.

Zdroj: Morningstar



 

Zdroj: Patria Finance, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Podnikanie, Dane, DPH

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist