Amazon má vraj za sebou to najhoršie, čo Apple?

Amazon má vraj za … 15. august 2022 11:50   Investovanie   Patria Finance

Akcie Amazonu majú to najhoršie za sebou. V televízii CNBC to vyhlásil analytik Scott Devitt zo spoločnosti Stifel. Hovorí o približne 30 % zhodnotení ceny akcií na ich základnú hodnotu. Hnacou silou zmeny by mal byť vyšší rast tržieb na strane tovaru aj AWS. Ešte významnejšie by však mohlo byť zlepšenie marží, ktoré odborník očakáva už v tomto roku. King Lip zo spoločnosti BakerAvenue Wealth Management potom v televízii CNBC hovoril o spoločnosti Apple a ďalších technologických akciách.

Vlastniť akcie Amazonu "je najlepšie, keď marže rastú," domnieva sa Devitt. Zopakoval, že v nasledujúcich 12 mesiacoch existuje potenciál pre 30-40% nárast akcií. Ako ovplyvní ekonomické prostredie titul? Podľa analytika je jeho téza založená na očakávaní "relatívne normálneho hospodárskeho prostredia". To znamená, že výkonnosť spoločnosti Amazon by sa zhoršila, ak by došlo k výraznému ochladeniu hospodárskej aktivity. Ak však nastane "neutrálne" ekonomické prostredie, akcie Amazonu by podľa odborníka mali rásť, pretože čísla spoločnosti sa začnú zlepšovať.

Devitt nesúhlasí s názormi, že spoločnosť Amazon urobila počas pandémie strategické chyby. Analytička tvrdí, že podobne ako iné spoločnosti čelila rastúcim cenám energie a niektorým ďalším nákladom, čo sú faktory, ktoré spoločnosť nemôže priamo ovplyvniť. Spoločnosť počas pandémie zvýšila aj určitú kapacitu, čo by sa však teraz malo prejaviť v raste marže.

King Lip zo spoločnosti BakerAvenue Wealth Management hovoril v televízii CNBC o spoločnosti Apple, v ktorej má jeho firma významné pozície. Podľa neho sú tieto akcie veľmi odolné voči dianiu v ekonomike a môžu slúžiť ako defenzívna aj ofenzívna investícia. Odborník hodnotí tržby dosiahnuté v poslednom štvrťroku ako slabšie "a stále čakáme na katalyzátor v oblasti služieb". Tie tiež "nedosahovali veľmi dobré výsledky".

Odo dna sa teraz začne odrážať podľa Lipa aj aplikácia Zoom. Tá patrila medzi rastové tituly, od ktorých investori v poslednom roku húfne odchádzali. Lip si myslí, že hoci nejde o kvalitnú spoločnosť ako Apple, je zisková, má vysoké marže a generuje hotovosť. Odborník sa domnieva, že s konsolidáciou trhu by mal dopyt práve po tomto type akcií rásť.

Zdroj: CNBC

Zdroj: Patria Finance, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Podnikanie, Dane, DPH

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist