Americké indexy na nových rekordoch, čipy opäť vedú

Americké indexy na nových … 4. marec 2024 10:19   Investovanie   Česká spořitelna

Akciové indexy v piatok rástli, k rastu prispeli USA a tu sektor polovodičov s rastom nad 4 % opäť vďaka optimizmu okolo umelej inteligencie. Americké indexy tak vzrástli na ďalšie nové maximá, pričom index S&P500 si od začiatku roka pripísal silných 8 %. Naopak, ekonomické údaje boli slabšie, než sa očakávalo, pričom PMI vo výrobe aj spotrebiteľský sentiment z USA zaostali za odhadmi. Trh to však bral ako zjavné pozitívum (aspoň zatiaľ), pričom ho podporil aj výhľad na zníženie sadzieb Fedu. Akcie podporil nahor aj výrazný nárast cien ropy WTI nad 80 USD za barel, čo podporilo akcie spoločností pôsobiacich v energetickom priemysle.


Colt CZ: Vista Outdoor v piatok oznámila, že dostala ponuku na prevzatie v hotovosti vo výške 35 USD/akcia od spoločnosti MNC Capital. To predstavuje 12 % prémiu k predchádzajúcej záverečnej cene akcií spoločnosti Vista. Vedenie spoločnosti uviedlo, že sa k ponuke vyjadrí. Spoločnosť Colt CZ podľa posledného regulačného hlásenia vlastnila 2,4 % akcií spoločnosti Vista Outdoor. Informáciu vnímame pre spoločnosť Colt mierne pozitívne, keďže ponuka zvyšuje hodnotu podielu spoločnosti Colt v spoločnosti Vista.

 

Zdroj: Česká spořitelna, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Podnikanie, Dane, DPH

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist