Bitcoin na historickom maxime voči popredným svetovým menám

Bitcoin na historickom maxime … 5. marec 2024 16:02   Kryptomeny   eToro


Bitcoin naďalej rastie a v súčasnosti sa obchoduje na historickom maxime voči popredným svetovým menám, ako sú euro, libra, austrálsky, kanadský a novozélandský dolár a japonský jen.

Voči americkému doláru sa bitcoin v súčasnosti obchoduje na úrovni 66 700 USD, čo je len 4 % od jeho historického maxima. Ak bude cena pokračovať v súčasnej trajektórii, je možné, že do týždňa uvidíme 69 000 USD a nové historické maximum voči americkému doláru.

Motorom cenového pohybu zostávajú bitcoinové spotové ETF, ktoré naďalej získavajú bitcoiny vo významných množstvách. Denne nadobudnuté množstvo je v súčasnosti desaťnásobkom dennej produkcie nových bitcoinov, ktoré sa dostávajú do obehu z odmeny za ťažbu blokov. Dopyt rýchlo prevyšuje ponuku.

Okrem toho metriky na reťazci, ktoré merajú burzové rezervy, t. j. celkový počet bitcoinov držaných na kryptografických burzách, naďalej klesajú, pričom za posledných sedem dní sa znížili o 0,25 %. Klesajúce burzové rezervy sa vo všeobecnosti považujú za pozitívny faktor pre ceny bitcoinu, keďže naznačujú potenciálne nižší predajný tlak.

Z býčieho sentimentu profitovali aj ďalšie hlavné kryptomeny. Ethereum sa vrátilo nad 3 500 USD, čo je jeho najvyššia cena od januára 2022, a Solana dosiahla 135 USD, čo je jej najvyššia cena od marca 2022.

Simon Peters, eToro

Zdroj: eToro, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist