Ethereum a Bitcoin klesajú, keďže debut hongkonských spotových ETF investorov sklamal

Ethereum a Bitcoin klesajú, … 30. apríl 2024 16:15   Kryptomeny   X-Trade Brokers


Najväčšia z kryptomien, Bitcoin, dnes stráca viac ako 3 % a ustupuje na úroveň 61 000 USD, zatiaľ čo najväčší z "altcoinov", Ethereum, zaznamenáva 5 % pokles a testuje psychologicky dôležitú zónu 3 000 USD. Táto reakcia môže čiastočne súvisieť so sklamaním z údajov o nákupe spotových ETF, s ktorými sa dnes začalo obchodovať na hongkonskej burze.

Regulačné orgány súhlasili s povolením obchodovania so spotovými fondmi sledujúcimi ceny bitcoinu a etheru, ale ukázalo sa, že záujem investorov je oveľa nižší, ako sa očakávalo. Celkovo 6 povolených ETF zaznamenalo po začatí obchodovania na hongkonskej burze objem len 11 miliónov USD (na BTC pripadlo 8,5 milióna USD obchodov).

Niektoré odhady pritom hovorili až o 100 miliónoch USD v prvý deň. Pre porovnanie, ETF v USA zaznamenali kumulatívny objem prvého dňa vo výške 655 miliónov USD. Záujem však v posledných týždňoch tiež citeľne klesol, čo spochybňuje dynamiku celkového trhu s kryptomenami.

Graf etherea (D1)
Cena ETH reagovala silným tlakom smerom nadol v blízkosti 23,6 Fibonacciho retracementu vzostupnej vlny z jesene 2022 a opätovný pohyb smerom nadol by mohol naznačovať tlak na opätovné otestovanie oblasti okolo 38,2 Fibo retracementu na úrovni 2 800 USD.

 

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist