Facebook kryptomena má byť oznámená už tento mesiac

Facebook kryptomena má byť … 6. jún 2019 14:28   Kryptomeny   CryptoSvet.cz

Facebook kryptomena má byť oznámená už koncom tohto mesiaca. Vyplácanie v kryptoměnách by sa mali dočkať dokonca aj samotní programátori, ktorí na projekte pracujú. So správou prišiel web The Information. V správe sa navyše píše, že majú vzniknúť fyzickej krypto ATM automaty, kde bude možnosť si kryptomenu kúpiť.

Zhruba pred rokom spoločnosť najala bývalého predsedu PayPal Davida Marcusa, aby začal objavovať možnosti využitia blockchainu pre sociálnu sieť. Ten považuje technológiu kryptomien za veľmi užitočnú pre budúci rozvoj siete. Od vtedy niekoľko informačných agentúr podalo správu, že gigant pracuje na svoje vlastné digitálne mene, ktorú budú môcť používatelia ukladať, obchodovať a vymieňať. Facebook kryptomena má byť primárne určená pre aplikácie Messenger a WhatsApp. Krypto ATM automaty, ktoré majú vzniknúť ako sieť po celom svete, by tiež mohli byť zaujímavým bonusom pre adopciu kryptomeny.

Vytvorenie jednoduchého spôsobu, ako prilákať 2 miliardy mesačných užívateľov na Facebook, je oriešok. Avšak v čase, keď už druhý rok Facebook trpí zníženým záujmom o siete, je potreba diverzifikovať portfolium služieb, ktoré sieť ponúka. Zatiaľ totiž Facebook zarába primárne len na reklamách. A tento model oznamovanie reklám čelí veľkej kritike zástancov súkromia, právnikov a tlače. Kontroverziu vzbudzuje hlavne spôsob zbierania detailných informácií o klientoch služby. Avšak Facebook sa po práve bráni, že všetky dáta sú na sieť pridanávané dobrovoľne.

Názor CEO

CEO Mark Zuckerberg vyzdvihol, že nový platobný systém je dôležitým míľnikom pre celú spoločnosť. Vyhlásil to na vývojárskej konferencii predtým v tom roku. The Information dodáva, že niektorí predsedovia rady Facebooku sú skeptickí voči novému postupu. Jedná sa o Sheryl Sandberg a CFO Davida Wehner.

Mohlo by vás zaujímať: Apple kryptomena nezatracuje: Novo sa spustí rad nástrojov

Správa hovorí, že Facebook oslovuje organizácie tretej strany, ktoré by mali zabezpečiť pre sieť nódy. Tie hrajú v kryptoměnách dôležitú úlohu a zaisťujú bezpečný a plynulý chod celého blockchainu. Každá spoločnosť, ktorá sa do akcie s nódy zapojí, bude musieť zaplatiť poplatok 10 miliónov.

Hovorca Facebooku odmietol novinky komentovať. Vyplácanie v kryptoměnách sa má ale týkať podľa správy bonusov.

The post Facebook kryptomena má byť oznámená už tento mesiac + rad noviniek "appeared first on" CryptoSvet.cz.

Zdroj: CryptoSvet.cz, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist