Graf dňa - EURGBP (23.05.2023)

Graf dňa - EURGBP … 23. máj 2023 13:10   Kurzy mien   XTB Online Trading

 

Predbežné PMI za máj boli hlavnými bodmi dnešného ekonomického kalendára pre európsku rannú seansu. Údaje sa ukázali byť veľmi zmiešané. Francúzske výrobné dáta boli v súlade s očakávaniami, zatiaľ čo údaje o službách nenaplnili očakávania, nemecké vydanie ukázalo slabšie údaje vo výrobe, a oveľa lepšie údaje v službách, zatiaľ čo údaje zo Spojeného kráľovstva sklamali v prípade oboch sektorov.

Napriek tomu je všeobecný pohľad v celej Európe podobný – výrobný sektor sa naďalej zmenšuje, zatiaľ čo sektor služieb pokračuje v expanzii. Divergencia medzi službami a výrobnými sektormi je údajne nezvyčajná, ale je odôvodnená vysokými spotrebiteľskými výdavkami, ktoré podporujú služby, a poklesom čínskej výrobnej aktivity v 2. štvrťroku 2023, ktorý má dopad aj na výrobu v Európe. Takýto mix však poukazuje na pretrvávajúce inflačné tlaky a môže viesť k potrebe ďalšieho sprísnenia menovej politiky.

Výroba PMI za máj

    Francúzsko: očakáva sa 46,1 oproti 46,0 (predtým 45,6)
    Nemecko: očakáva sa 42,9 oproti 45,0 (predtým 44,5)
    Eurozóna: 44,6 oproti očakávaným 46,2 (predtým 45,8)
    Spojené kráľovstvo: očakáva sa 46,9 oproti 47,9 (predtým 47,8)

Služby PMI za máj

    Francúzsko: očakáva sa 52,8 oproti 54,2 (predtým 54,6)
    Nemecko: očakáva sa 57,8 oproti 55,5 (predtým 56,0)
    Eurozóna: 55,9 oproti očakávaným 55,5 (predtým 56,2)
    Spojené kráľovstvo: očakáva sa 55,1 oproti 55,5 (predtým 55,9)

Napriek zmiešaným PMI dátam z Francúzska a Európy sa EURu podarilo udržať celkom pevne a nezaznamenalo žiadnu výraznú cenovú reakciu. Na druhej strane, GBP dostal zásah po dvojitom neúspechu v PMI v Spojenom kráľovstve. Výsledkom je, že dnes je možné zaznamenať pomerne silný pohyb EURGBP smerom nahor. Ak sa pozrieme na graf EURGBP v intervale D1, môžeme vidieť, že pár pokračuje v odraze, ktorý sa spustil po zlyhaní pri prelomení pod podpornú zónu 0,8670. Ak preváži súčasný sentiment, čoskoro sa môže pokúsiť o prelomenie nad zónu odporu 0,8730.

zdroj: xStation5

Zdroj: XTB Online Trading, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist