Graf dňa - STRIEBRO (08.04.2024)

Graf dňa - STRIEBRO … 8. apríl 2024 12:48   Komodity   X-Trade Brokers

Veľká pozornosť sa na začiatku nového týždňa venuje rope, ktorá dnešné obchodovanie začala veľkým medvedím cenovým gapom v súvislosti so známkami možného zmiernenia napätia na Blízkom východe. Dnes však vyčnieva iná skupina komodít - drahé kovy. Zlato pokračuje v raste napriek tomu, že očakávania trhu v súvislosti s opatreniami Fedu sa po piatkových silných údajoch o zamestnanosti stávajú menej holubičími.

Zatiaľ čo zlato priťahuje spomedzi drahých kovov najväčšiu pozornosť, keďže sa obchoduje na rekordných maximách, pozornosť si získava aj striebro. Striebro je dnes najvýkonnejším drahým kovom a v čase tlače si pripísalo približne 1,7 %. Zdá sa, že zlato poháňajú predovšetkým očakávania uvoľnenejšej menovej politiky hlavných centrálnych bánk, najmä Fedu, keďže údaje o držbe ETF nepoukazujú na zvýšený dopyt po zlate zo strany týchto inštitúcií. Inak vyzerá situácia v prípade striebra, kde ETF od začiatku marca citeľne zvyšujú svoju držbu fyzického striebra. 

Zdroj: Bloomberg Finance LP

Ak sa pozrieme na graf STRIEBRA v intervale D1, vidíme, že komodita minulý týždeň prelomila zónu odporu na úrovni 26 USD a potom pokračovala v raste. Dnes drahý kov otestoval zónu rezistencie 28 USD a dosiahol najvyššiu úroveň od júna 2021. Býkom sa však nad túto oblasť nepodarilo preniknúť a došlo k malému pullbacku. Cena však zostáva blízko a nemožno vylúčiť ďalší pokus o prelomenie oblasti 28 USD. Treba však poznamenať, že 14-dňový ukazovateľ RSI sa nachádza nad úrovňou 70,0, ktorá sa v minulosti spájala s miestnymi maximami, takže býci by sa mali mať na pozore. 

zdroj: xStation5

 

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist