Kryptomena Cardano posiluje

Kryptomena Cardano posiluje 15. máj 2021 16:15   Kryptomeny   kurzy.cz

Kryptoměna Cardano se pohybuje na svém historickém maximu s cenou kurzu 2,18 USD. Za posledních 24 hodin cena vzrostla téměř o 15 %. Díky tomu se Cardano zařadilo na 4. místo žebříčku kryptoměn před populární Dogecoin. Roční zhodnocení této kryptoměny přesahuje 1400 %.

Vývoj Cardana zahájil v roce 2015 Charles Hoskinson jako alternativu Etherea, ve které se také angažoval. Oba ekosystémy si konkurují,  používají inteligentní smlouvy s cílem vybudování decentralizovaných služeb.

Minulý měsíc uzavřela mateřská společnost Cardano IOHK partnerství se společností World Mobile Group s cílem proniknout na africký trh, zejména Etiopie a Tanzanie. Dále se podařilo uzavřít partnerství s Etiopskou vládou s cílem využití blockchainu ve školství.

Technologie blockchainu Cardana používá pro zajištění své bezpečnosti konsensní mechanismus Proof of Stake. Ten je energeticky významně méně náročný než mechanismus používaný Bitcoinem. 

Aktuálně na českém trhu můžete obchodovat Cardano prostřednictvím kryptosměnárny CoinBank. 


Kryptomena Cardano sa pohybuje na svojom historickom maxime s cenou kurzu 2,18 USD. Za posledných 24 hodín cena vzrástla takmer o 15%. Vďaka tomu sa Cardano zaradilo na 4. miesto rebríčka kryptomena pred populárne Dogecoin. Ročné zhodnotenie tejto kryptomena presahuje 1400%.

Vývoj Cardana začal v roku 2015 Charles Hoskinson ako alternatívu Etherea, v ktorej sa tiež angažoval. Obaja ekosystémy si konkurujú, používajú inteligentné zmluvy s cieľom vybudovanie decentralizovaných služieb.

Minulý mesiac uzavrela materská spoločnosť Cardano IOHK partnerstva so spoločnosťou World Mobile Group s cieľom preniknúť na africký trh, najmä Etiópie a Tanzánie. Ďalej sa podarilo uzavrieť partnerstvo s etiópsku vládu s cieľom využitia blockchainu v školstve.

Technológia blockchainu Cardana používa na zabezpečenie svojej bezpečnosti konsensní mechanizmus Proof of Stake. Ten je energeticky významne menej náročný ako mechanizmus používaný Bitcoin.

Aktuálne na českom trhu môžete obchodovať Cardano prostredníctvom kryptosměnárny CoinBank.

 

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist