Kryptomeny nabrali pozitívny smer

Kryptomeny nabrali pozitívny smer 14. marec 2022 11:34   Kryptomeny   ProfitLevel

Po mnohých poklesoch zaznamenalo toto volatilné aktívum v poslednom čase podporu zo strany USA. Mnohí investori do kryptomien zaznamenali v poslednom čase výrazný pokles a ich portfóliá klesli oveľa nižšie, ako očakávali. Budú sa kryptomeny naďalej potýkať s problémami a klesať, alebo prichádza obdobie rozmachu?

Zdá sa, že prezident USA Joe Biden stojí za podporou kryptomien v budúcnosti. Najpopulárnejšia kryptomena Bitcoin a ďalšie kryptomeny reagovali na pozitívny postoj amerického prezidenta a prudko vzrástli. Americké ministerstvo financií totiž zverejnilo podrobnosti o výkonnom nariadení prezidenta Bidena, v ktorom sa údajne uvádza, že podporuje digitálne aktíva.

K 9. marcu 2022 sa Bitcoin obchodoval za približne 41 800 USD, čo znamená, že zaznamenal nárast o viac ako 9 %.*

Výkonnosť Bitcoinu za posledných 5 rokov. (Zdroj: www.investing.com)

Čo prinesie USA pre kryptomeny?

Podpis amerického prezidenta pod nariadením o kryptomenách je významnou zmenou. Podľa agentúry Bloomberg by tento príkaz mohol byť prvým konkrétnym krokom Bieleho domu v oblasti regulácie digitálnej meny. Mala by priniesť transparentné zmeny, ktorými prejde celý sektor. To znamená, že vládne agentúry vrátane ministerstva financií pripravia a zverejnia politiku, ktorá bude zahŕňať reguláciu kryptomien. Dôležitú úlohu by údajne zohrávala aj Rada pre dohľad nad finančnou stabilitou, ktorá by vyšetrovala všetky nezákonné finančné podozrenia. Zmeny by mohla priniesť aj nová digitálna mena centrálnej banky. Kryptomeny v posledných dňoch po správe o výkonnom nariadení celosvetovo pridali viac ako 6 %. Širšie trhy zaznamenali podobné pohyby, pričom populárny americký index S&P 500 vzrástol o 1,6 %*, zatiaľ čo európsky Stoxx 600 pridal približne 3 %*.* Nadchádzajúce nariadenie by malo stanoviť vnútroštátnu politiku pre digitálne aktíva v šiestich oblastiach: ochrana spotrebiteľov a investorov, finančná stabilita, nezákonné financovanie, vedúce postavenie USA v globálnom finančnom systéme a hospodárska konkurencieschopnosť, finančné začlenenie a zodpovedné inovácie.

Pozícia EÚ

Naopak, pohľad úradníkov EÚ na volatilné kryptomeny nie je veľmi pozitívny. Mnohí sa stále domnievajú, že ide o veľmi rizikové aktívum a pristupujú k nemu opatrne. Zvýšené riziko priniesla vojna na Ukrajine a s ňou prišli aj obavy, že oligarchovia by mohli využiť trh s kryptomenami na presun svojich peňazí. Európska centrálna banka a štátne pokladnice v regióne EÚ sa oprávnene obávajú možnej medzery na trhu s kryptomenami, najmä v prípade neplatičov sankcií. V súčasnej situácii majú spoločnosti alebo jednotlivci v Rusku a Bielorusku zakázané obchodovať s digitálnymi aktívami v EÚ.

[*] Minulá výkonnosť nie je zárukou budúcich výsledkov

Zdroj: ProfitLevel, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist