Kryptomeny: Prečo Bitcoin rastie počas víkendov?

Kryptomeny: Prečo Bitcoin rastie … 3. júl 2019 15:16   Kryptomeny   X-Trade Brokers

Sumár:

Prečo Bitcoin rastie počas víkendov?
V tomto roku zatiaľ nevidíme nárast záujmu o krypto-aplikácie
„Kryptomeny nepredstavujú hrozbu pre globálnu finančnú stabilitu“, napísali lídri G20 vo vyjadrení

Bitcoin má rád víkendy

Bitcoin pomerne často rastie počas víkendu. Spoločnosť Bloomberg zverejnila niekoľko možných príčin, prečo k tomu dochádza. Prvou je, že dôležité vyhlásenia ohľadom kryptomien vychádzajú prevažne v pondelok a obchodníci sa snažia nadobudnúť pozície pred vyhláseniami. Druhou je to, že ľudia majú cez víkend viac času na stretávanie sa a komunikovanie s priateľmi. Ak sa dozvedia o výraznejších pohyboch cien, nechcú si nechať ujsť príležitosť. Poslednou je, že investori sa snažia analyzovať správy CFTC, ktoré sú zverejnené každý piatok (krátko pred ukončením obchodovania v USA).

Ripple sa dostal späť pod trendovú čiaru. Cena prestala klesať po dosiahnutí úrovne 50% retracementu posledného rastového pohybu. Zdroj: xStation5

 

Záujem o krypto-aplikácie ostáva stabilný

Napriek tomu, že sme zaznamenali silnú rally na Bitcoine, rovnaký trend sa ešte nezačal v prípade nárastu záujmu o krypto-aplikácie. Dokonca klesá aj počet vyhľadávaní slova Bitcoin cez Google, čo naznačuje, že súčasná cenová rally je stabilnejšia a poháňaná väčšími investormi.

V tomto roku nebol zaznamenaný žiadny nárast záujmu o krypto-aplikácie. Zdroj: Bloomberg

 

G20 o kryptomenách

Počas samitu G20 v Osake sa lídri krajín vyjadrili, že kryptomeny zatiaľ nepredstavujú hrozbu pre globálnu finančnú stabilitu, no pozorne sledujú vývoj a ostávajú ostražitý voči novým a existujúcim rizikám. Okrem toho sa dohodli, že „širšie používanie nového typu krypto-majetku na účely maloobchodných platieb, by si vyžadovalo dôkladnú kontrolu zo strany orgánov, aby sa zabezpečilo, že podliehajú vysokým normám regulácie“. Zdá sa, že takéto pripomienky naznačujú, že vedúci predstavitelia G20 zaujali seriózny prístup ku kryptomenám, ako aj k procesu digitalizácie.

 

Bitcoin sa odrazil od úrovne 13 000 dolárov, no cena ostáva nad kľúčovou trendovou čiarou, preto sa dá očakávať, že cena bude pokračovať v raste. Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist