Leto nie je k bitcoinu láskavé. Objemy obchodovania sú na 4-ročnom minime

Leto nie je k … 29. august 2023 16:00   Kryptomeny   eToro

Leto bitcoinu nepraje

Bitcoin sa minulý týždeň opäť potýkal s problémami, a to aj napriek krátkej rally na začiatku týždňa, pričom sa počas siedmich dní obchodoval zväčša bez zmeny. Kryptomena začala minulý týždeň nad úrovňou 25 700 dolárov a vyšplhala sa na viac ako 26 200 dolárov, avšak klesla približne tam, kde začala, keďže objem obchodovania a dôvera trhu sú mierne. 

Ether zaznamenal počas týždňa veľký pokles, keď začínal na úrovni okolo 1 650 USD, potom sa vyšplhal na 1 670 USD, potom klesol späť a teraz sa obchoduje na úrovni okolo 1 630 USD, čo je v porovnaní s predchádzajúcim týždňom pokles o viac ako 1 %.

Zmäkčenie na trhu sa prejavuje aj v iných triedach aktív, napríklad v akciách, keďže investori len sledujú diskusie centrálnych bankárov, ktoré prebiehajú na sympóziu v Jackson Hole.

Z Wyomingu sa medzitým ozývajú hlasy, že centrálni bankári majú v úmysle ponechať sadzby na vyššej úrovni, aby zabránili ďalšiemu rastu inflácie, čo sa nepozdáva rizikovým aktívam vo všetkých oblastiach.

Objemy obchodovania s bitcoinom na štvorročnom minime

Z údajov spoločnosti CryptoQuant vyplýva, že objemy obchodovania s bitcoinom v súčasnosti výrazne klesli a sú najnižšie za viac ako štyri roky. Objem obchodovania je na bitcoinovom trhu veľmi volatilný ukazovateľ, ale umožňuje nám bližšie sa pozrieť na súčasnú zložitú dynamiku, ktorú majú investori v rukách.

V súčasnosti existuje kombinácia viacerých faktorov, ktoré spôsobujú pokles objemov. Čiastočne je na vine leto - to nie je nezvyčajné na akciových trhoch, kde je veľa ľudí mimo svojich pracovných stolov. Mnohí držitelia však sedia bokom a čakajú, kam sa najväčšie kryptoaktívum na svete posunie. 

Údaje by naznačovali, že dlhodobí investori vyčkávajú aj napriek zmierneniu trhu. Cena bitcoinu je síce ďaleko od historických maxím, ale v súčasnosti je stále oveľa odolnejšia ako pred rokom. Vzhľadom na to, že do konca roka pravdepodobne dôjde k niektorým významným trhovým udalostiam, možno by sa toto kryptoaktívum nemalo podceňovať tak výrazne ako teraz.

Autor: Simon Peters, analytik kryptografických trhov, eToro

Zdroj: eToro, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist