Mesiac pred havlingom (znížením hodnoty bitcoinu na polovicu) by mohlo byť veľa prekvapení

Mesiac pred havlingom (znížením … 22. marec 2024 13:39   Kryptomeny   WBTCB

Už len necelý mesiac nás delí od významnej udalosti vo svete kryptomien, ktorou je polovičná hodnota bitcoinu. To znamená, že od určitého dátumu sa ťažba nových bitcoinov, teda odmena ťažiarom za poskytovanie výpočtového výkonu, ktorý sa používa na potvrdzovanie bitcoinových transakcií, zníži na polovicu. 

Očakáva sa, že k štvrtému polovičnému zníženiu v histórii najdôležitejšej kryptomeny dôjde 20. apríla. Očakávania sú vysoké, keďže všetky predchádzajúce polčasy viedli k zvýšeniu ceny. Môžeme však byť aj veľmi prekvapení. Podľa môjho názoru sa tieto očakávania už čiastočne premietli do súčasnej ceny bitcoinu.

Halving prichádza v štvorročnom cykle. V prvom sa cena zvýšila z 11 na 1 100 dolárov, po druhom bol nárast pozvoľnejší, ale za rok a pol sa cena zvýšila zo 600 na 20 000 dolárov. 

Tretí polčas v roku 2020 viedol k nárastu z približne 9 000 USD na 30 000 USD. V súčasnosti je bitcoin na úrovni 68 000 USD, čo je blízko nedávno prekonaného maxima z roku 2021. V predchádzajúcich týždňoch sa jeho cena vyšplhala na 74 000 USD, ale potom prišlo vyberanie ziskov a došlo k miernemu oslabeniu. 

Nemalo by dôjsť k ďalšiemu veľkému poklesu až na polovicu, naopak, očakávam, že cena bude pomaly rásť smerom k 80 000 USD. Ešte v prvej polovici roka by potom bitcoin mohol atakovať 100 000 USD.

Významným impulzom pre rast bitcoinu bolo doteraz najmä spustenie prvých ETF a veľký záujem o ne. Na tejto vlne sa viezlo aj ethereum a nasledovalo bitcoin v rekordnom raste, ale v posledných dňoch jeho hodnota mierne klesla k hranici 3 600 USD. Stále je to však nárast o viac ako 130 percent za posledný rok.

Zlato tiež zaznamenalo rekord v marci, keď sa jeho cena vyšplhala na hranicu 2 200 USD za trójsku uncu (31,1 gramu), kde sa s miernymi výkyvmi drží dodnes. Je o 13 % vyššie ako pred rokom. Aj v prípade žltého kovu sa však očakávajú ďalšie vzostupy, čiastočne v dôsledku možného zníženia úrokových sadzieb v USA a oživenia dopytu po bezpečnejších aktívach. 

 

Zdroj: WBTCB, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist