Podnikanie a príležitosti pomôcť v čase koronavírusu

Podnikanie a príležitosti pomôcť … 20. apríl 2020 20:31   Podnikanie   Viaceré

Pandémia koronavírusu mení hospodárstvo a náš každodenný život naruby.

Niektoré väčšie spoločnosti, ktoré poskytujú domácu zábavu, dezinfekčné prostriedky, toaletný papier, trvanlivé potraviny, doručovacie služby a pod. využívajú výhody tejto situácie. Mnohé z nich však nielen profitujú, ale aj hľadajú spôsoby ako pomôcť.

Náročné časy však vytvárajú príležitosti aj pre niektoré malé a stredné podniky. Napr. v oblasti dezinfekcie telefónov prostredníctvom UV žiarenia, videokonferenčných aplikácií, online terapií a pod.

Jeden tínedžer zo Seattlu vybudoval úžasnú webovú stránku na sledovanie Covid-19, ktorá sa stala veľmi populárnou. Stránka, ktorá zobrazuje údaje zo spoľahlivých zdrojov z celého sveta, poskytuje najaktuálnejšie štatistiky o potvrdených prípadoch koronavírusu, závažných prípadoch, úmrtiach a vyliečených prípadoch podľa jednotlivých krajín. „Dostávam 1 000 správ denne,“ povedal 17-ročný Avi Schiffman. „Niektoré sú od ľudí, ktorí mi poďakujú za web, iné sú z médií, ktoré chcú rozhovor, alebo od odborníkov, ktorí majú návrhy na informácie, ktoré by som mohol pridať.“ Schiffman nezarába na webe žiadne peniaze, ale vzhľadom na počet ponúk, ktoré dostáva, sa mu v budúcnosti bude asi dobre dariť.

Wall Street Journal napr. informoval o spoločnosti Biofourmis, čo je spoločnosť so sídlom v Bostone, ktorá zhromažďuje informácie od pacientov pomocou špeciálneho senzora a potom využíva svoju vlastnú analytiku založenú na umelej inteligencii, aby identifikovala zmeny v ich zdraví. Technológia sa môže využívať na diaľku a mala by zohrávať dôležitú úlohu pri určovaní, či sa stav osoby zhoršuje v dôsledku koronavírusu alebo iných vírusov a chorôb. Spoločnosť dúfa, že v najbližších týždňoch zaregistruje v Hongkongu až tisíc ľudí v karanténe.

Veľké aj malé spoločnosti, ktoré poskytujú telemedicínske služby, sa teraz nachádzajú tiež vo veľkom dopyte. Mnoho z nich poskytuje bezplatné online hodnotenia s cieľom pomôcť pacientom diagnostikovať Covid-19.

Svet je aj počas pandémie otvorený inovatívnym a kreatívnych spoločnostiam, ktoré sú dobre vyzbrojené technologickými znalosťami, a ktoré sú pripravené veľmi rýchlo sa prispôsobiť zmenám. A aj keď nepatríte k takémuto typu firmy, mohlo by vám pomôcť nasledujúcich pár tipov, ako znova naštartovať váš biznis práve teraz.

1. Ponuka bezplatných produktov a služieb, ktoré by mohli pomôcť. 

2. Práca na inovatívnych technologických riešeniach v boji proti koronavírusu

Ak máte nápad na vývoj nástroja, ktorý by mohol akýmkoľvek spôsobom pomôcť v boji proti vírusu COVID-19, začnite na ňom čo najskôr pracovať. Aj keď mnohé spoločnosti využívajú vlastné zdroje na pomoc inštitúciám, vlády a mnohé ďalšie organizácie a inštitúcie, vrátane finančných prostriedkov Európskej komisie, ponúkajú financovanie. Konajte však rýchlo a pamätajte, že aj jednoduchá aplikácia, ktorá by povzbudila občanov, aby sa ľahšie prispôsobili zmeneným podmienkam, môže pre niekoho znamenať svet, nehovoriac o úlohe, ktorú pri týchto problémoch zohrávajú startupy v oblasti zdravotníctva.

3. Spojte sa s inými podnikateľmi a komunitami

Zoberme si napríklad Estónsko, ktorého technická komunita už riešila koronavírus rôznymi aktivitami. Existuje veľa spôsobov, ako pomôcť pri rýchlom a inteligentnom vývoji a implementácii potrebných opatrení. Zapojte sa čo najviac a povzbudzujte ostatných vo svojej komunite, aby tak urobili.  Napríklad, môžete inovovať nejaký spôsob, ako mobilizovať ľudí vo vašej miestnej komunite a dobrovoľníkov na podporu starších ľudí, aby zvládli obdobie krízy a zabránilo sa ich ďalšej izolácii a osamelosti.

4. Hosťujte online webináre, podcasty, ...

Vzhľadom na najnovší vývoj mnohí organizátori podujatí presúvajú svoje konferencie online. Nie je jasné, dokedy budeme všetci doma. Takže jednoducho skočte na rozbehnutý vagón a žite - či už ste sám, so svojím tímom alebo s inými profesionálmi. Akcie online, webináre, podcasty, videá YouTube, otázky a odpovede, ... Uistite sa, že dávate rady na základe vašej odbornosti a pomáhate ľuďom zostať motivovaní.

5. Poskytnite svoje rady týkajúce sa práce na diaľku

Novovytvorená situácia nedala tisícom manažérov inú možnosť, ako viesť svoje tímy online, úplne nepripravené. Ak chcete podať pomocnú ruku, môžete poskytnúť niektoré tipy na blogu, webinári atď. 

6. Poskytnite konzultácie o digitalizácii a automatizácii

Mnoho malých a stredných podnikov muselo urýchlene prejsť digitálnou transformáciou. Nemožnosť ísť von vyvolala potrebu automatizácie mnohých procesov, čo viedlo k tomu, že mnoho podnikov hľadá nové metódy a obchodné modely. Či už ide o nastavenie online obchodov, alebo spustenie marketingových kampaní, až po automatizáciu AI, zber údajov, či po poradenstvo v oblasti požadovaných IT nástrojov..

Buďte opatrní a láskaví. 

Voľba je na vás. Ak nič iné, aspoň ponúknite pomoc a radu, kde môžete. 

 

Zdroje:

https://www.theguardian.com/business/2020/mar/19/small-businesses-niche-products-demand-coronavirus

https://www.eu-startups.com/2020/03/8-ideas-for-startups-to-give-back-in-the-time-of-coronavirus/

https://edition.cnn.com/interactive/2020/health/coronavirus-how-to-help/

 

Zdroj: Viaceré, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Podnikanie, Dane, DPH

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist