Prudký pokles Bitcoin z $ 50K je spojený so silnejším dolárom, zlato vykazuje koreláciu

Prudký pokles Bitcoin z … 9. september 2021 16:13   Kryptomeny   Crypto Kingdom

Výpredaj na trhu Bitcoin sa zintenzívnil najmä kvôli nadmerne přepákovaným býčím stávkam.

Bitcoin (BTC) a spotové zlato (XAU) sa od 8. septembra pohybovali pod svojimi kľúčovými psychologickými úrovňami, pretože silnejší americký dolár (USD) sa zapríčinil o chuť investorov na zaisťovanie aktív.

Výmenný kurz BTC / USD klesol o 5,27% na svojej vnútrodenný minimum 44 423 USD, ale časť týchto strát získal späť po obnovení $ 45 000-46 000 pásma ako supportu. Tým došlo k oživeniu páru ako predĺženie jeho pokračujúceho odraze od $ 42 830, čo je úroveň, ktoré dosiahol v utorok po tom, čo počas dňa klesol o viac ako 18%.


Hodinový graf BTC / USD, zdroj: TradingView.com
Bitcoin koreluje so zlatom

Masívne výpredaj Bitcoin sa zhodoval s nápadne podobným, ale zmenšeným poklesom konkurenčného trhu so zlatom. Konkrétne, drahý kov v utorok utrpel svoj najhorší denný pokles za posledný mesiac, keď spotové sadzby XAU / USD klesli pod $ 1,800 po -1,37% intradennom pohybu.


Hodinový graf XAU / USD, zdroj: TradingView.com

Zlato začalo svoj pokles už v ranných nočných hodinách, zatiaľ čo Bitcoin išiel do miernej korekcie s malým oneskorením počas dopoludnia. Najväčší červená sviečka však prišla ako na Bitcoin, tak na zlate súbežne po 16:00. Bitcoin prekonal oveľa hlbší prepad než zlato, ale následne bola jeho cena čiastočne vytiahnutá späť, aby obe aktíva konsolidovali, pričom zlato počas včerajška opäť pokračovalo v downtrende a dnes dopoludnia došlo k odrazu až späť k $ 1 800.

Konkrétne sa kryptomena prepadla pod ťarchou nadmerne přepákovaných býčích longových pozícií. Dáta od ByBt ukázali, že na trhu s Bitcoinovými opciami počas 24 hodín boli zlikvidované Longy v hodnote $ 3,68 miliardy, čo je najväčší likvidácie od júna.


Likvidácia Bitcoin počas 24 hodín, zdroj: ByBt.com

Automatizované likvidácia spôsobili ďalšie výpredaje na trhu s Bitcoin, pretože obchodníci boli nútení predať svoje BTC podiely na pokrytie svojich marží.
Môže za veľký pokles americký dolár?

Za zmienku stojí, že náhly pokles cien Bitcoin a zlata sa zhodoval s prudkým nárastom indexu amerického dolára (DXY).

Index, ktorý meria silu dolára voči košu najväčších národných mien, v utorok vzrástol o 0,41% na 92,53 a v prebiehajúcej relácii následne pokračoval v stúpaní, aby ustálil svoje vnútrodenné maximum na 92,73.


Hodinový graf DXY, zdroj: TradingView.com

DXY sa vzdialilo od svojho mesačného minima a ťažilo z rastúcich výnosov amerického ministerstva financií pred predajom vládneho dlhu počas tohto týždňa, vrátane $ 58 miliárd v trojročných dlhopisoch, $ 38 miliárd v 10-ročných dlhopisoch a $ 24 miliárd za 30-ročné dlhopisy.

Výnos indexu u 10-ročných štátnych dlhopisov amerického ministerstva financií, ktorý sa po piatkovej správe o slabých nefarmářských mzdách pohyboval okolo 1,32%, v utorok stúpol až na 1,377%.


10-ročný výnos štátneho dlhopisu USA, zdroj: TradingView.com
Zmiešaný výhľad až do zasadania Fedu

Rastúce výnosy zvyčajne súťaží o toky financií ako bezpečné útočisko proti Bitcoin a zlatu. Ale aj napriek poslednej stúpanie zostávajú pod júlovú 5,4% jadrovou infláciou, a tak vytvárajú nevýnosná bezpečná útočisko, zatiaľ čo existujú atraktívnejšie stávky proti rastúcim spotrebiteľským cenám.

Ale vzhľadom k tomu, že Federálny rezervný systém (Fed) plánuje na konci tohto roka začať znižovanie jeho mesačných nákupov aktív vo výške $ 120 miliárd, niektorí analytici sa domnievajú, že výnosy dlhopisov by sa mali naďalej zotavovať. Na druhej strane by poskytli doláru býčie poistku.

Shaun Osborne, hlavný FX stratég vo Scotiabank v Toronte, povedal CNBC:

"Myslíme si, že Federálny rezervný systém sa do konca tohto roka pravdepodobne ešte uchýli smerom k postupnému znižovaniu, americká ekonomika si pravdepodobne povedie relatívne silno, takže náš výhľad sú menšie poklesy dolára, menšie oslabenie dolára je pravdepodobne nákupné príležitostí."

Na druhej strane hrozí, že silnejúce delta variant Covidu-19 oslabí vyhliadky na zotavenie. To by donútilo Fed zachovať jeho drahý program nákupov dlhopisov, a tak udržať na uzde výnosy z dlhopisov aj dolár.

V dôsledku toho vyzerá výhľad Bitcoin a zlata zmiešane. Očakáva sa, že zasadnutie Federálneho výboru pre otvorený trh koncom tohto mesiaca vnesie viac svetla na plány ohľadne znižovania nákupov Fedu. Do tej doby však nie je nič isté.

Zdroj: Crypto Kingdom, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist