Stredoeurópske meny mierne posilnili v dôsledku slabšieho dolára (Komentár)

Stredoeurópske meny mierne posilnili … 4. apríl 2024 17:58   Kurzy mien   Komerční banka

 

Konečné odhady PMI v eurozóne za marec priniesli revízie smerom nahor. Index PMI v službách nakoniec vzrástol na 51,5 b., čo pomohlo aj kompozitnému indexu posunúť sa nad hranicu 50 bodov na 50,3 b. Ceny priemyselných výrobcov v eurozóne prekvapili výraznejším medzimesačným poklesom vo februári, keď sa znížili o 1,0 % a medziročne klesli o 8,3 %. To naznačuje pokračujúce výrazné zmierňovanie cenových tlakov vo výrobnom sektore.

Zasadnutie poľskej centrálnej banky (NBP) neprinieslo žiadne prekvapenie. Kľúčová úroková sadzba zostala na úrovni 5,75 %. Poľský zlotý mal po zasadaní tendenciu mierne posilňovať a voči euru posilnil o 0,1 %.

Počet nových žiadostí o podporu v nezamestnanosti v USA v porovnaní s predchádzajúcim týždňom vzrástol na 221 tisíc, stále však ide o relatívne nízku úroveň. Po zmiešaných signáloch z údajov z trhu práce, ktoré už boli zverejnené tento týždeň, investori čakajú na zajtrajšiu správu o NFP, ktorá podľa nášho názoru ukáže ďalší výrazný prírastok nových pracovných miest v nepoľnohospodárskom sektore, čo potvrdí pretrvávajúcu napätosť na miestnom trhu práce. Volatilitu do obchodovania môžu ešte vniesť vyjadrenia členov FOMC, ktoré sú na programe dnes večer.

Dolár dnes mierne stratil a voči euru oslabil približne o 0,3 %. Stredoeurópske meny sa obchodovali v pomerne úzkom pásme. Česká koruna je v závere seansy silnejšia o takmer 0,2 % a prelomila hranicu 25,30 CZK/EUR. Najviac však posilnil maďarský forint, ktorý si voči euru pripísal 0,3 %.

Autor: Kevin Tran Nguyen

Zdroj: Komerční banka, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist