Vytvorila Čína konkurenciu Bitcoinu?

Vytvorila Čína konkurenciu Bitcoinu? 12. august 2019 19:04   Kryptomeny   Crypto Kingdom

Čínska ľudová banka, ktorá je v krajine slúži ako centrálna autorita, uviedla, že jej vlastná kryptomena už može byť považována za pripravenú.

Podľa Mu Changchuna, zástupcu riaiteľa banky, sa jedná o technologický prototyp, ktorý si požičiava architektúru blockchainu, a spoločnosť na ňom usilovne pracovala 5 rokov.

Kryptomena s dvojstupňovým operačným systémom

Toto vyhlásenie vysielali čínske média v sobotu 10.8.2019. Zástupca banky na tomto mieste taktiež dodal, že vyvinúť digitálnu menu pre tak veľkú zem, ako je Čína, bolo neobyčajne zložité.

Maloobchodní predajcovia totiž požadujú vysoký výkon za účelom udržania konkurencieschopnosti. Nová digitálna mena je tak navrhnutá s dvojstupňovým operačným systémom, ktorý bude najlepšie vyhovovať veľkej rozlohe krajiny aj obrovskej hustote jej populácie.

Na najvyššej úrovni bude samozrejme centrálna banka, na sekundárnej potom komerčné banky.
 
Nová kryptomena si kladie za cieľ zlepšiť dostupnosť a inovatívnosť finančných služieb u širokého publika. Mala by byť pritom prispôsobená predovšetkým pre obchody s menšími objemami.
 
Zatiaľ však netušíme, kedy sa naozaj nová kryptomena dostane von.
 
 
 
 
Zdroj: Crypto Kingdom, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist