Argentína devalvuje svoju menu o 50 % voči doláru

Argentína devalvuje svoju menu … 13. december 2023 12:04   Kurzy mien   kurzy.cz

Argentína včera oznámila výraznú devalváciu svojej meny a zníženie podpory pre sektory energetiky a dopravy ako súčasť balíka úprav novozvoleného prezidenta Javiera Mileiho.

Argentínske peso bude devalvované o 50 % voči doláru zo súčasných 400 pesos za dolár na 800.

Dva dni po svojom zvolení Milei uviedol, že v nasledujúcich mesiacoch bude hospodárska situácia krajiny horšia ako predtým.

V rámci ozdravného balíka vláda zastaví výberové konania na všetky verejné projekty, zníži počet štátnych zamestnancov a zmenší rozsah štátnej správy. Počet ministerstiev sa zníži zo súčasných 18 na 9.

Argentína čelí ročnej inflácii vo výške 143 % a 4 z 10 Argentínčanov žijú v chudobe. Krajina čelí obrovskému fiškálnemu deficitu s obchodným deficitom 45 miliárd USD a podobnou úrovňou dlhu voči MMF v USD, ktorý má byť veriteľom splatný do apríla budúceho roka.

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist