AUDUSD (02.08.2022) - Graf dňa

AUDUSD (02.08.2022) - Graf … 2. august 2022 11:39   Kurzy mien   X-Trade Brokers

 

Austrálsky dolár je dnes najhoršou menou skupiny G10, keď voči americkému doláru klesol o 1,3 % a voči japonskému jenu o 2 %. Hlavným dôvodom dnešnej slabšej výkonnosti AUD je zasadnutie RBA, ale svoju úlohu zohráva aj rastúce napätie medzi USA a Čínou.

Reserve Bank of Australia zvýšila úrokovú sadzbu o 50 bázických bodov v súlade s očakávaniami trhu. Vyhlásenie však vyvolalo určité pochybnosti o tempe budúceho sprísňovania. Podľa vyhlásenia RBA neexistuje vopred stanovený postup zvyšovania sadzieb, ktorým sa banka bude uberať. Hoci nejde o novú informáciu, jej zaradenie do oficiálneho vyhlásenia jej dodáva na význame. Trhy s úrokovými sadzbami reagovali rýchlo - trhové šance na zvýšenie sadzieb o 50 bázických bodov v septembri klesli zo včerajších približne 82 % na dnešných len 17 %. Keďže trhy očakávajú spomalenie sprísňovania RBA, pokles AUD by nemal byť prekvapením.

Obchodníci s AUD by sa mali mať na pozore aj vzhľadom na zvýšené napätie medzi Čínou a Spojenými štátmi. Čína sa zamerala na spojencov USA, aby ich potrestala za kroky USA. Bolo to počas obchodnej vojny medzi USA a Čínou, keď sa Čína zamerala na niektoré austrálske vývozy. Všimnite si, že Čína dnes zakázala dovoz potravín z viac ako 100 taiwanských tovární. To je jeden z faktorov, ktoré treba sledovať v prípade ďalšieho zhoršenia vzťahov medzi USA a Čínou.

Ak sa pozrieme na graf AUDUSD v intervale H1, vidíme, že sa dnes potápa. Pár sa prepadol pod kľúčovú zónu krátkodobej podpory na úrovni 0,6960, ktorá je vyznačená 23,6 % retracementom nedávneho vzostupného impulzu a 200-hodinovým kĺzavým priemerom. Ďalšou sledovanou úrovňou je spodná hranica trhovej geometrie na úrovni 0,6925. Jej prelomenie pod ňu by mohlo naznačovať obrat medvedieho trendu.

Zdroj: xStation5

 

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist