Bitcoin klesol o 14 % pod 24 000 USD, celý sektor vymazal kapitalizáciu vo výške 200 miliárd USD. Trh vystrašili problémy spoločnosti Celsius a zastavená transakcia na Binance

Bitcoin klesol o 14 … 13. jún 2022 17:07   Kryptomeny   kurzy.cz

Bitcoin dnes ráno klesol o viac ako 14 % k úrovni 24 000 USD, čím sa dostal na najnižšiu úroveň od decembra 2020.

Počas víkendu a dnes ráno pokles kryptomien zlikvidoval celkovú trhovú kapitalizáciu vo výške približne 200 miliárd USD. Prvýkrát od februára 2021 klesla pod hranicu 1 bilióna USD.

Okrem faktora všeobecného výpredaja všetkých rizikových aktív mali na kryptomeny negatívny vplyv aj správy o tom, že veriteľ kryptomien Celsius oznámil pozastavenie výkupov, prevodov a swapov pre svojich klientov z dôvodu "extrémnych trhových podmienok". Celsius sa staral o 1,7 milióna používateľov, ktorým sľuboval zhodnotenie až do výšky 18 % za požičanie ich kryptomien, ktoré platforma ďalej požičiavala iným používateľom. Platforma vo všeobecnosti fungovala ako banka, ale bez výraznej regulácie, ktorá je bežná pre tradičné kamenné domy. K 17. máju mala spoločnosť aktíva v hodnote 11,8 miliardy USD, pričom v októbri minulého roka to bolo 26 miliárd USD.
Minca CEL, ktorú vydáva spoločnosť Celsius, stratila za posledných 24 hodín približne 50 %. Od októbra minulého roka CEL stratil už 97 % svojej pôvodnej hodnoty.

Pokoj do sektora nepriniesla ani správa o tom, že najväčšia kryptomenová platforma Binance pozastavila výkupy bitcoinov kvôli "zaseknutej" transakcii a následnému frontu čakajúcich žiadostí. Pôvodne sa predpokladalo, že problém bude vyriešený do 30 minút, čo sa neskôr upravilo na neurčito.

Podľa niektorých sektorových analytikov sa pokles trhu s kryptomenami ešte neskončil, keďže vo väčšine predchádzajúcich medvedích trendov sa trh s kryptomenami vo finále prepadol až o 80 %. Od posledného maxima v novembri minulého roka kryptomeny zatiaľ stratili "len" 63 %.

 

 

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist