Bitcoin stúpa o 8 % nad 30 000 USD

Bitcoin stúpa o 8 … 21. jún 2023 22:32   Kryptomeny   XTB Online Trading


Bitcoin stúpa nad 30 000 USD vďaka optimizmu ETF a zapojeniu inštitúcií ?

Bitcoin sa prvýkrát od apríla vyšplhal nad 30 000 USD, k čomu prispel optimizmus spojený so spustením bitcoinových fondov obchodovaných na burze (ETF) a zapojením významných hráčov z tradičného finančného sektora. Náladu na trhu podporilo spustenie EDX Markets, burzy digitálnych aktív, za ktorou stoja spoločnosti Citadel Securities, Fidelity Digital Assets a Charles Schwab Corp. Okrem toho spoločnosti BlackRock a WisdomTree požiadali o spustenie spotových amerických bitcoinových ETF, čo signalizuje inštitucionálny dopyt a potenciálnu hĺbku trhu. Táto rally prichádza napriek regulačným výzvam vrátane zásahu americkej Komisie pre cenné papiere a burzy proti kryptomenám.

Pri pohľade na graf D1 z technického hľadiska dosiahol Bitcoin cieľovú úroveň 1:1. Ak bude súčasné momentum pokračovať, ďalšími cieľmi pre kupujúcich budú vonkajšie úrovne Fibonacciho retracementu založené na poslednom korekčnom pohybe - 127,2 % a 161,8 %. Bitcoin, interval D1, zdroj xStation 5

Ethereum zostáva mierne pozadu za Bitcoinom, ale cene sa podarilo prekonať cieľovú úroveň 1:1 a preraziť nad klesajúci kanál, čo otvára cestu k ďalšiemu pohybu nahor. Po prekonaní úrovne 1 900 USD nie je vylúčený pohyb k 1 985 USD alebo dokonca k 2 125 USD, interval D1, zdroj xStation 5.

Zdroj: XTB Online Trading, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist