Británia zvýši ťažbu plynu v Severnom mori

Británia zvýši ťažbu plynu … 26. august 2022 11:49   Komodity   Česká spořitelna

Dnes ráno agentúra Bloomberg informovala, že Británia plánuje zvýšiť ťažbu plynu zo svojich ložísk v Severnom mori. Producenti začali uvádzať do prevádzky nové vrty a zvyšovať vývoz do kontinentálnej Európy.

Podľa základného scenára našej prognózy očakávame v druhej polovici roka postupnú korekciu cien plynu a elektriny. V tejto súvislosti očakávame, že európske zásobníky plynu budú začiatkom októbra dostatočne naplnené. Vo štvrtom štvrťroku sa postupne spustia do prevádzky terminály LNG v Holandsku a Nemecku. To by malo následne znížiť súčasné vysoké ceny, ktoré boli ovplyvnené panickým nákupom v dôsledku obáv z nedostatku energie. Na druhej strane, ceny energií zostanú napriek (nami očakávanej) korekcii veľmi vysoké, takže optimizmus je len čiastočný a pravdepodobnejší v dlhodobejšom horizonte (2024). 

Jiří Polanský

Zdroj: Česká spořitelna, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist