EURGBP (02.03.2023) - Graf dňa

EURGBP (02.03.2023) - Graf … 2. marec 2023 11:52   Kurzy mien   XTB Online Trading

 

EUR by sa mohlo neskôr pohnúť v súvislosti s februárovou správou o CPI z eurozóny a zápisnicou zo zasadnutia ECB. Údaje o CPI môžu pritiahnuť väčšiu pozornosť, keďže budú aktuálnejšie - majte na pamäti, že zápisnica ECB bude rekapituláciou diskusií spred približne 3 týždňov, a preto názory v nej obsiahnuté môžu byť neaktuálne. V skutočnosti mnohí členovia ECB od posledného zasadnutia nasadili jastrabí tón na čele s prezidentkou ECB Lagardeovou, ktorá dnes ráno uviedla, že zvýšenie sadzieb o 50 bázických bodov na marcovom zasadnutí je stále na stole. To dnes ráno poskytlo EUR určitú podporu a vytvorilo určitý tlak na európske akcie. Lagardeová tiež uviedla, že neočakáva recesiu v eurozóne a že inflácia by sa mala od marca začať spomaľovať v dôsledku referenčnej základne.

Pri pohľade na graf EURGBP v intervale D1 vidíme, že pár sa včera vyšplhal k zóne rezistencie 0,8900. Dnes sa na základe komentárov Lagardeovej pokúsil o prielom vyššie, ale tieto zisky už boli vymazané. Ďalší pokus však nemožno vylúčiť vzhľadom na dve potenciálne udalosti týkajúce sa volatility EUR neskôr počas dňa (CPI a zápisnica ECB). Na páre môže dôjsť k určitej akcii aj počas prejavov Schnabela (13:30), Tenreiru (14:00) a Pilla za BoE (16:00) v ECB.

Zdroj: xStation5

Zdroj: XTB Online Trading, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist