Euro sa dnes ráno dostalo na 20-ročné minimum voči doláru. Niektorí sa domnievajú, že sa bude ďalej oslabovať

Euro sa dnes ráno … 23. august 2022 15:33   Kurzy mien   kurzy.cz

 

Euro dnes ráno voči doláru oslabilo na 0,9903, čo je najnižšia hodnota za posledných 20 rokov.
Niektorí analytici sa domnievajú, že euro bude naďalej oslabovať. Proti euru pôsobí viacero faktorov, od rozdielneho prístupu centrálnych bánk, cez konflikt na Ukrajine a s ním spojenú energetickú krízu až po nadmernú infláciu v rámci únie. Spomalenie čínskej ekonomiky má tiež väčší vplyv na európsku ekonomiku ako na ekonomiku USA. Zdá sa, že všetky tieto faktory okamžite nezmiznú a naopak, ukazujú na pokračujúce roztváranie pomyselných nožníc medzi najväčšími svetovými ekonomikami.

Podľa niektorých analytikov eurodolár pred časom prelomil dôležitú úroveň technickej podpory a teraz má pár potenciál dosiahnuť v najbližších mesiacoch ďalšiu silnejšiu úroveň podpory, ktorá je až okolo 0,8 - 0,75 EUR/USD.

Podľa niektorých komentárov bude slabinou výhľadu na oslabenie eura jeho "masovosť" a prílišná jednoduchosť takejto investičnej stratégie.

 

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist