Eurodolár testuje 1,10

Eurodolár testuje 1,10 18. december 2023 10:21   Kurzy mien   ČSOB-Dealing

 

Minulotýždňové zasadnutia Fedu a ECB poslali eurodolár o dve čísla vyššie na úroveň 1,10. Zatiaľ čo americká centrálna banka prekvapila holubičím obratom, ECB vystúpila s neutrálnou rétorikou, ktorá mala celkom zreteľne jastrabie kontúry. Dozvuky obratu amerického Fedu budú na trhoch badateľné tento týždeň, keď možno očakávať pokračovanie mikulášskej rally a všeobecný optimizmus.

Predvianočný týždeň bude chudobnejší na dôležité makrodáta a bude skôr o číslach druhého rádu. Dnes to bude výsledok decembrovej podnikateľskej nálady Ifo v Nemecku, v USA budú trhy zaujímať spresnené čísla HDP (štvrtok). V permanencii budú aj centrálni bankári, najmä vplyvní členovia ECB. Už dnes vystúpia Isabel Schnabel a Philip Lane, ktorí môžu vysvetliť štvrtkové rozhodnutie centrálnej banky.

Zdroj: ČSOB-Dealing, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist