EURUSD (16.01.2024) (Graf dňa): americký dolár naďalej posilňuje voči ostatným menám vyspelých krajín

EURUSD (16.01.2024) (Graf dňa): … 16. január 2024 11:26   Kurzy mien   XTB Online Trading

 

Americký dolár naďalej posilňuje voči menám ostatných vyspelých krajín. Odchod amerických 10-ročných výnosov nad úroveň 4 % vyvolal tlak na dnešnú seansu na trhoch APAC a aktuálnu seansu v Európe. Z technického hľadiska dnešný výpredaj dosiahol už viac ako 0,55 % a zdvihol pár EURSD pod kľúčovú zónu 1,0900.

Od začiatku roka došlo k miernym zmenám v ocenení peňažného trhu. Pravdepodobnosť prvého zníženia úrokových sadzieb v marci sa znížila a teraz sa odhaduje na 65 %. Zdroj: Bloomberg Financial LP

Z technického hľadiska sa teraz zdá byť kľúčovou otázkou, či sa páru podarí ubrániť zónu podpory vytvorenú spomínanou bariérou 1,0900, ktorú ďalej posilňuje 50-dňový exponenciálny kĺzavý priemer (modrá krivka) a retracement 23,6 % Fibo vzostupnej vlny iniciovanej v septembri 2022. Zóna 1,1000 by mohla byť kľúčovou bariérou odporu v prípade prelomenia smerom nahor.

zdroj: xStation5

Zdroj: XTB Online Trading, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist