EURUSD (21.11.2022) - Graf dňa

EURUSD (21.11.2022) - Graf … 21. november 2022 12:53   Kurzy mien   X-Trade Brokers

EURUSD má pred sebou veľký týždeň. Pár bude mať dostatok príležitostí a možností posunúť sa ďalej. Čaká ho zasadnutie FOMC (streda, 20:00) a ECB (štvrtok, 13:30), ako aj bleskové PMI za november z Európy a USA ( streda). Politické vyhlásenie z posledného zasadnutia Fedu bolo dosť holubičie, ale po ňom nasledovala veľmi jastrabia tlačová konferencia predsedu Fedu Powella. Na poslednom zasadnutí ECB boli predstavené zmeny v programe TLTRO a vo všeobecnosti to bolo skôr jastrabie. Hoci sa to v zápisnici neodrazilo, stojí za zmienku, že inflácia PPI sa v októbri výrazne spomalila, čo posilnilo nádeje, že inflácia v najväčšej európskej ekonomike už dosiahla svoj vrchol.

Pri pohľade na EURUSD vidíme, že pár pokračuje v poklese po tom, čo minulý týždeň dosiahol vrchol tesne pod 1,05. Hlavný menový pár sa vrátil pod cenovú zónu medzi 38,2 % retracementom klesajúceho pohybu iniciovaného v polovici januára 2022 a rukoväťou 1,0360 a dnes ráno prelomil pod 200-sadzobný kĺzavý priemer (fialová čiara). Oveľa nižšie než očakávané údaje o PPI z Nemecka signalizujú, že cyklus sprísňovania ECB sa môže skončiť skôr.

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist