EURUSD - korekcia smerom nahor sa spomaľuje

EURUSD - korekcia smerom … 21. júl 2022 08:26   Kurzy mien   X-Trade Brokers

Začiatkom týždňa pár EURUSD pokračoval v korekcii smerom nahor, ale dnes je situácia iná. Napriek počiatočným ziskom sa pár EURUSD obchoduje pod rovnou čiarou. Obchodníci sa pýtajú, či je to koniec korekcie alebo len dočasný pokles.

Odpoveď na túto otázku je komplikovaná vzhľadom na zajtrajšie zasadnutie ECB, ktorá bude rozhodovať o úrokových sadzbách. Rozhodnutie ECB tak môže trhmi otriasť. Pozrime sa na technickú analýzu pred touto udalosťou.

Pri pohľade na graf v intervale D1 vidíme kontinuálne pokračovanie klesajúceho trendu. Po neúspešnom pokuse o prelomenie parity smerom nadol sa vytvorila korekcia smerom nahor. Býci však počas dnešnej seansy poľavili, čo znamená, že nemožno vylúčiť obnovenie hlavného klesajúceho trendu. Ak si však býci udržia vzostupnú dynamiku, ďalšou rezistenciou môže byť 1,0360.

EURUSD interval D1. Zdroj: xStation5

Pri pohľade na spodnú časť grafu v intervale H4 môžeme zaznamenať prelomenie hornej hranice štruktúry 1:1. Vzostupná dynamika sa však neudržala a pár sa rýchlo stiahol späť. Podľa štruktúry nadmernej rovnováhy by to mohlo byť predzvesťou významného klesajúceho trendu. Tento scenár je reálny, pokiaľ cena zostane pod úrovňou 1,0215. V takom prípade by mohlo dôjsť k ďalšiemu útoku na paritu.

EURUSD H4 interval. Zdroj: xStation5

 

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist