Graf dňa - AUDUSD. Austrálsky dolár je na začiatku nového týždňa jednou z najhorších mien krajín G10.

Graf dňa - AUDUSD. … 19. jún 2023 13:29   Kurzy mien   X-Trade Brokers

Austrálsky dolár je na začiatku nového týždňa jednou z najhoršie výkonných mien krajín G10. Hoci cez víkend neprišli z Austrálie žiadne dôležité správy, objavili sa znepokojujúce správy týkajúce sa Číny - najväčšieho obchodného partnera Austrálie. Viaceré významné finančné inštitúcie - vrátane Goldman Sachs, UBS a Nomura - sa rozhodli znížiť svoje prognózy rastu HDP Číny na rok 2023. Goldman Sachs svoje rozhodnutie vysvetlil tým, že fiškálne a menové stimuly v Číne nebudú stačiť na vytvorenie silného rastového impulzu.

Prognózy rastu HDP Číny na rok 2023

Goldman Sachs: 5,4 % v porovnaní s predchádzajúcimi 6,0 %.
Nomura: 5,1 % oproti predchádzajúcim 5,5 %.
UBS: 5,2 % oproti predchádzajúcim 5,7 %.

Zajtra o 3:30 bude zverejnená zápisnica RBA, ktorá bude potenciálnym hýbateľom AUD. RBA na svojom poslednom zasadnutí priniesla nečakané zvýšenie sadzieb a obchodníci budú hľadať náznaky ďalšieho zvýšenia sadzieb. Predpokladá sa, že nedávne optimistické údaje a jastrabí postoj ostatných centrálnych bánk povzbudia RBA k tomu, aby aj na júlovom zasadnutí priniesla ďalšie zvýšenie sadzieb.

Pri pohľade na AUDUSD v intervale D1 vidíme, že pár zastavil rast po dosiahnutí zóny rezistencie na úrovni 0,6885. Pár prešiel v prvej polovici júna masívnou, takmer 7 % rally a vzhľadom na to, aké prudké boli tieto zisky, nemožno vylúčiť korekciu alebo obdobie vyberania ziskov. Ak by sa však prebiehajúci pullback prehĺbil, prvou sledovanou úrovňou podpory bude zóna vymedzená 38,2 % retracementom vzostupného impulzu, ktorý sa začal v októbri 2022.

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist