Graf dňa - Bitcoin (02.01.2024): BITCOIN dnes vzrástol o viac ako 5 % a prekročil hranicu 45 000 USD

Graf dňa - Bitcoin … 2. január 2024 13:07   Kryptomeny   X-Trade Brokers

 

Kryptomeny na začiatku nového roka dosahujú lepšie výsledky. BITCOIN dnes zhodnocuje o viac ako 5 % a prekračuje hranicu 45 000 USD. Týždenný a ročný zisk Bitcoinu tak dosahuje takmer 9 %! Nie je jasné, čo tento pohyb vyvolalo, ale hlavný príbeh na trhu kryptomien zostáva rovnaký - spotový ETF Bitcoin.

Americká Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) skúma niekoľko žiadostí a podľa nepotvrdených mediálnych správ by rozhodnutie dať týmto žiadostiam zelenú, čím by sa vydláždila cesta pre kótovanie spotových ETF na Bitcoin, mohlo padnúť už tento týždeň. Správa agentúry Reuters z 29. decembra naznačuje, že americký regulačný orgán môže schváliť niektoré zo spotových Bitcoin ETF už dnes alebo zajtra, čím by pripravil pôdu pre uvedenie ETF na trh 10. januára 2024.

Či je táto správa pravdivá a zelenú dostane, sa ešte len uvidí, ale trhy s kryptomenami v poslednom čase reagujú na každú pozitívnu správu, aj na tú nejasnú. Bitcoin sa obchoduje na najvyššej úrovni od apríla 2022 a maľuje denné maximum tesne pod hranicou 46 000 USD. Z technického hľadiska je situácia býčia. BITCOIN prekonal hornú hranicu obchodného pásma 41 000 - 44 300 USD a následne pokračoval v raste. Učebnicový cieľ prelomenia pásma naznačuje možnosť pohybu do oblasti 47 600 USD.

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist