Graf dňa - EURGBP (15.12.2022)

Graf dňa - EURGBP … 15. december 2022 11:32   Kurzy mien   XTB Online Trading

Švajčiarska národná banka už oznámila zvýšenie sadzieb o 50 bázických bodov, ale dnes by mali o sadzbách rozhodovať aj ďalšie dve významné centrálne banky, od ktorých sa tiež očakáva zvýšenie sadzieb o 50 bázických bodov - Bank of England (13:00) a Európska centrálna banka (14:15). Keďže ekonómovia a peňažné trhy považujú zvýšenie sadzieb o 50 bp za hotovú vec, reakcia trhu bude do veľkej miery závisieť od komunikácie centrálnej banky. Tak tomu bolo v prípade včerajšieho rozhodnutia FOMC a tak tomu bude aj dnes v prípade BoE a ECB. Najnovšie údaje však naznačujú, že existuje šanca, že ECB prinesie jastrabie prekvapenie a zvýši sadzby o 75 bázických bodov namiesto 50 bázických bodov. Na druhej strane kríza životných nákladov v Spojenom kráľovstve zvyšuje šance na zmiernenie postoja BoE.

Pri pohľade na EURGBP v intervale D1 vidíme, že pár sa pokúsil prelomiť zónu podpory 0,8580 vyznačenú kĺzavým priemerom 200 seans (fialová čiara), ale nepodarilo sa mu to. Pár sa dnes odráža od tohto pásma a očakáva sa, že v skorých popoludňajších hodinách, keď BoE a ECB oznámia svoje rozhodnutia o sadzbách, bude oveľa volatilnejší. Ak sa dočkáme jastrabieho prekvapenia zo strany ECB, pár by mohol vystreliť k zóne rezistencie 0,8700, najmä ak aj BoE prinesie holubičie prekvapenie.

zdroj:xStation5

Zdroj: XTB Online Trading, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist