Graf dňa - EURUSD (03.08.2023)

Graf dňa - EURUSD … 3. august 2023 10:36   Kurzy mien   X-Trade Brokers


Po včerajších silných údajoch z trhu práce a najnovších holubičích komentároch prezidentky ECB Lagardovej dolár naďalej posilňuje. Včerajšia správa ADP ukázala rast zamestnanosti o 324 000, zatiaľ čo očakávania boli oveľa nižšie, na úrovni 190 000. Ak dobré údaje ADP potvrdia piatkový údaj NFP, môže to Fed povzbudiť k ďalšiemu zvyšovaniu úrokových sadzieb na septembrovom zasadnutí FOMC. Rozdiel medzi NFP a ADP bol minulý mesiac pomerne veľký, ale rast NFP nad 200 000 by stále dával veľmi vysokú šancu na septembrové zvýšenie sadzieb Fedu. Odhady analytikov predpokladajú zverejnenie 200 tis. V súčasnosti trh oceňuje 82 % šancu, že na najbližšom septembrovom zasadnutí Fedu nedôjde k zvýšeniu sadzieb. Tieto odhady sa však ešte môžu výrazne zmeniť, ak následné údaje budú naďalej poukazovať na silný trh práce a oživenie inflácie.

Tento najnovší, viac jastrabí sentiment podporuje posilňovanie dolára, ktorý po dosiahnutí strednodobého maxima na úrovni 1,12640 naďalej koriguje smerom nadol. Z historického hľadiska sa oznámenie ukončenia cyklu zvyšovania úrokových sadzieb takmer vždy zhodovalo s oslabením dolára bez ohľadu na makroekonomickú situáciu. Nedávne komentáre Jeroma Powella naznačujú, že Fed by si želal pretrvávajúcu nízku infláciu a oslabenie trhu práce. Z tohto dôvodu nedávne silné zverejnenia NFP vyvolávajú otázky týkajúce sa pozastavenia alebo ukončenia zvyšovania sadzieb. Pokračujúce posilňovanie dolára by mohlo spôsobiť opätovné otestovanie úrovne 1,0855 na páre EURUSD.

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist